• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje

18.10.2020

14:31

KUPKE su zaista LEKOVITE! Dobre za pritisak i dijabetes, a evo KOLIKO PUTA nedeljno treba da se "kiselite"!

Ljubav

KUPKE su zaista LEKOVITE! Dobre za pritisak i dijabetes, a evo KOLIKO PUTA nedeljno treba da se "kiselite"!

Podeli vest

Dokazali naučnici...

Kupanje u vrućoj kupki najmanje četiri puta nedeljno može da snizi krvni pritisak, ali i rizik od dijabetesa tipa 2, pokazalo je novo istraživanje koje je predstavljeno na godišnjem sastanku Evropskog udruženja za proučavanje dijabetesa (EASD).

Analizirano je više od hiljadu ljudi s dijabetesom tipa 2, a pacijenti su podeljeni u tri grupe, na osnovu učestalosti kupanja.

Prva grupa se kupala četiri ili više puta nedeljno, druga jednom do četiri puta, a treća samo jednom.

Foto: Shutterstock

Oni s većom učestalošću kupanja su smršali, uredniji im je bio krvni pritisak, a i hemoglobin, koji kontroliše šećer u krvi. Svi ovi faktori zajedno pomažu u smanjenju rizika od dijabetesa tipa 2.

Koji napitak SMANJUJE STRES i depresiju, ŠTITI SRCE, topi masnoće... čitajte OVDE

A kako da OLAKŠATE simptome MENOPAUZE čitajte OVDE

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija