• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kucnilakar

27.10.2020

07:41

MOĆAN ČAJ KOJI LEČI RESPIRATORNE TEGOBE! Odličan za jetru, bubrege, srce, a naročito za pluća

Ljubav

MOĆAN ČAJ KOJI LEČI RESPIRATORNE TEGOBE! Odličan za jetru, bubrege, srce, a naročito za pluća

Podeli vest

Kim je samonikla biljka, a pre svega spada u začinske biljke

Egipćani su prvi shvatili koliko je moćno seme crnog kima, od njih su pravili lekovito ulje.

Istočni narodi su za crni kim govorili da leči sve bolesti, osim smrti. Kim sadrži eterična ulja, više vrsti masnih kiselina i vitamina C.

Prema istraživanjima naučnika, crni kim, uspešno može da uništi ili ublaži 600 različitih bolesti i stanja. Za lečenje možete koristiti ulje, praviti čaj ili dodavati semenke kima u salate ili jela. 

Kim ima analgetička, antibakterijska, protivupalana i protivirusna svojstva. Zahvaljujući sastavu uspešno oporavlja jetru, izbacuje toksine, pospešuje rad bubrega, reguliše krvni pritisak i holesterol drži pod kontrolom. 

Kim pospešuje apetit, olakšava probavu, nadutost i pomaže kod grčeva u stomaku. Dokazano je pozitivno dejstvo kod dijabetesa i sižavanja šećera u krvi.

Foto: Shutterstock

Zabeleženo je i pozitivno dejstvo kod pacijenata obolelih od raka. Zbog snažnog antioksidativnog delovanja na imunitet posebno je delotvoran kod osoba koje primaju hemioterapiju jer ubrzava oporavak između tretmana hemoterapije i pojačava njeno dejstvo.

Crni kim takođe ima snažan efekat na obnavljanje tkiva pluća, čišćenje respiratornog trakta, poboljšanje pulmonarnih funkcija.

Čaj od crnog kima protiv bronhitisa i kašlja

Jednu veliku kašiku crnog kima, jednu malu kašiku kamilice i pola male kašike anisa umešati u jednu šolju tople vode. Ostaviti da odstoji 10 minuta, procediti, zasladiti medom i piti nekoliko puta dnevno.

Sirup protiv astme

Jednu malu kašiku usitnjenog crnog kima, dva izdrobljena čena belog luka i dve kašike meda, pomešati. Svakoga jutra na prazan stomak uzeti po jednu malu kašiku sirupa u periodu od tri sedmice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija