• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje

01.11.2020

08:19

POSLE BUĐENJA! Rituali koji PODIŽU energiju i motivaciju - Iskoristite dan DO MAKSIMUMA!

Ljubav

POSLE BUĐENJA! Rituali koji PODIŽU energiju i motivaciju - Iskoristite dan DO MAKSIMUMA!

Podeli vest

Uvedite ovih pet lakih i lepih navika u svoju rutinu i videćete, sve će vam biti lakše!

Rano buđenje, jutarnje vežbe, bogata i raznovrsna ishrana, izbegavanje cigareta i alkohola! Već nam je dobro poznata ova osnova zdravog života. Ali što ako nam ujutro fali motivacija, inspiracija i želja za ostvarenjem poznate latinske izreke - "Carpe diem" - "Uhvati dan"?

Zato vam predlažemo da u svoju jutarnju rutinu uvedete ovih pet novih, zdravih jutarnjih navike koje će telo prepoznati kao motivaciju, a mozak kao želju za energičnim i produktivnim danom.

Foto: Shutterstock

1. Pozitivna poruka za početak dana

Koja je prva stvar koju uradite ujutru? Obično se prevrćete po krevetu, panično tražite telefon da zaustavite alarm i paralelno s tim kolutate očima, zar ne? Posle toga barem desetak minuta ostajete na telefonu, proveravate Fejsbuk, Instagram, elektronsku poštu, odlažete alarm, odgovarate na poruke... Pa ako možete sve to, zašto ne biste pokušali i ovo: stavite pozitivnu sliku ili poruku pored telefona ili kao pozadinu alarma kako bi upravo to bila prva stvar koju vidite ujutro i tako započnete dan na pozitivan način. Ili još bolje, dogovorite se s najboljom prijateljicom/prijateljem da međusobno svakog jutra pošaljete pozitivnu, motivacionu poruku!

2. Pokrenite se

Rastegnite ruke, noge, leđa, ramena i ostale delove tela, svega 5 minuta je dovoljno! Tako popravljate cirkulaciju u telu i rešavate se bolova koje se mogu javiti kroz dan. A ako ikako možete, vežbajte ujutro - samo pola sata fizičke aktivnosti neverovatno će povećati vašu produktivnost i probuditi endorfine u telu!

Foto: Shutterstock

3. Začinite svoju rutinu tuširanja

Tuširanje ne mora biti dosadno - neka to bude glavni deo dana kojem se radujete. Posle tuširanja osećamo se čisto, opušteno i sveže. Probudite se na vreme kako biste imali kada da uživate u sledećem ritualu: glupirajte se, pevajte i plešite pod tušem kao da vas niko ne gleda. Jer niko vas i ne vidi! Tako raspevani i mirisni, krenite ka sledećem ritualu...

4. Izgledate najbolje, osećajte se najbolje!

Ako ste ujutro u žurbi i ne izgledate najbolje, velike su šanse da ćete se tako i osećati tokom celog dana. Samopouzdanje dolazi iznutra, ali započinje spolja. Budimo iskreni, ženama je stalo do toga kako izgledaju! Šminkanje i biranje onoga što ćete da obučete pomaže vam da se osećate bolje? Onda je upravo to ono što treba da radite! Najbolje bi bilo da garderobu odaberete veče pre, da bi ste ujutru imali vremena za šminku, frizuru... Nekoliko hidratantnih proizvoda sa zaštitnim faktorom, nahraniće kožu i dati joj zdravi sjaj. A onda šminka...

Foto: Shutterstock

5. Doručkujte, svaki dan!

Kada sve ovo obavite, sedite i doručkujte! Napunite telo energijom i zapamtite - niko vas ne voli dok ste gladni. Ako ste ipak u žurbi, uzmite voće koje je lako poneti sa sobom ili proteinske energetske pločice. Ili zdrav sendvič koji vas čeka u frižideru od sinoć. Jer veče pre, čim ste spremili šta da obučete, napravili ste sebi doručak! Uživajte!

O tome da ako je ovo PRVA STVAR koju uradite UJUTRU, viđeni ste za visok pritisak, dijabetes... čitajte OVDE.

SPAVALI ste 8 SATI, a opat se budite UMORNI? U čemu je problem čitajte OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija