• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje

16.11.2020

10:11 >> 10:24

DA LI ZNATE DA VOLITE i da uživate u ljubavi? Rešite TEST i OTKRIJTE svoje skriveno "ja"!

Ljubav

DA LI ZNATE DA VOLITE i da uživate u ljubavi? Rešite TEST i OTKRIJTE svoje skriveno "ja"!

Podeli vest

Da li znate da se prepustite osećanjima? Da li znate da prepoznate pravu ljubav i da je čuvate ili prekasno shvatite šta ste imali?

Koliko nas zapravo ume da prepozna onaj osećaj da smo pored prave osobe? Rešite test i otkrijte svoje skriveno "ja" u ljubavi.

1. Šta je ono što tražite u partneru?
a) da je zabavan i dobar u krevetu
b) da čini da se osećate dobro

c) da je samouveren
d) uzajamno poštovanje

2. Kao sasvim mladi, pre prve veze, mislili ste da je ljubav...
a) izazov, ali da je moguća
b) romantični ideal
c) što je moguće više zabave
d) potpuno predavanje

Foto: Shuuterstock

3. Za sreću u vezi neophodno je...
a) instant hemija
b) partner koji veruje u vas
c) jednostavan život - svađe nisu deo srećne veze
d) izjednačene snage

4. U vašoj vezi novac je...
a) nebitan - prekidate vezu ako postane predmet rasprave
b) problem - stvarno volite da se pitate
c) nije predmet svađe - o njemu brine partner
d) ponekad se ne slažete, ali radite na tome da se uskladite

5. Vi i partner se ne slažete oko toga gde idete na odmor. Na kraju...
a) odlučujete da idete sami - ako neće da pođe, uvek možete da doživite letnju romansu
b) sami donosite odluku, razumniji ste od njega
c) idete tamo gde on želi, loše biste se osećali da ste pobedili
d) pokušavate da nađete nešto što će i jednom i drugom da odgovara

Foto: Shutterstock

6. Partner je imao prolaznu vezu, priznao je i obećao da se to neće ponoviti.
a) to vam je dobar povod da ga kinjite narednih 6 meseci
b) odmah ga ostavljate - to je dokaz da niste jedno za drugo
c) u agoniji ste - gde ste pogrešili?
d) insistirate na razgovoru šta da radite da se to ne ponovi

7. Šta je najbolja stvar u ljubavi?
a) strast
b) biti voljen
c) pružati ljubav
d) prijateljstvo

8. Kako su se do sada završavale vaše veze?
a)  kad nestane uzbuđenje
b) uz furiozne svađe
c) partner bi odlučio da je kraj
d) zbog suštinskog nerazumevanja

Foto: Shutterstock

Najviše odgovora pod a
Volite da ste u vezi. Naglavačke ulazite u vezu i do kraja hodate po oblacima ili padate u očaj - svejedno - u oba slučaja vi uživate. Ali vaše veze nisu trajne - nikada i niste imali ozbiljnu i dugu vezu. Zašto? Uglavnom se zaljubljujete u nekog zbog njegovog izgleda, seksepila ili zato što čini da se osećate željenom. Uzbuđuje vas potraga, uzbuđenje koje se prvo javlja u ljubavnoj fazi. Ali, kada vremenom taj zanos počne da opada i kada na red dođe težak "posao" - da volite partnera, počinjete da se dosađujete i bežite. Kako da budete uspešniji? Prvi korak je da shvatite šta radite i da prva euforija u ljubavi ne traje večno - vezu čine poštovanje, razumevanje, mnogo davanja i uzimanja.

Najviše odgovora pod b
Lako ostvarujete veze, ali... Poverljivi ste, nikada vam ne nedostaju partneri, uglavnom dobijate onoga koga hoćete i tada izgleda da on igra kako vi svirate. Ali zastanite. S vama je uvek jednosmerna ulica. Volite da kontrolišete, da sve radite po svojim merilima. I dok drugima izgleda da od muškarca uvek dobijate sve što hoćete, ispod se pomalja istina da je vaš ljubavni život u stvari očajan. Vaša potreba da potpuno potčinite muškarca je ogromna. Zato na kraju oni odlaze - bilo zato što shvataju da vi toga niste vredni ili vi odete jer ne možete da ih stavite pod svoju kontrolu. U vašim vezama nema intimnosti, jer niste spremni da slušate, niti da poštujete i cenite. Počnite da rušite barijere i naučite novu lekciju - prava ljubav se razvija jedino ako ste spremni da dajete onoliko koliko i uzimate.

Foto: Shutterstock

Najviše odgovora pod c
Volite da volite. To je najvažnija stvar u vašem životu. Ali ne nalazite je uvek lako - često se borite da uskladite svoj temperament s partnerovim ili da budete jedna duša, a dva tela. To je tako uglavnom jer volite previše. Negde u sebi mislite da je ljubav žrtvovanje ili da je neophodno da vi podižete njegovo samopouzdanje ili da je poželjno da on uvek bude u pravu. Rezultat je gubljenje samopouzdanja - možda čak mislite da ste sebični i nedovoljno brižni. Zato kad ste prezaljubljeni, dajete previše, a to često nije dobro za vas. Ne mislite na sebe i sopstvene potrebe. Te skrivene frustracije prate vas kroz sve veze. Ojačajte samopouzdanje. Iznesite i svoje potrebe. Budite sigurni da će vas partner poštovati onoliko koliko zaslužujete da budete poštovani. Ako izaberete vezu u kojoj ste vi voljeni, otkrićete koliko je lako odgovoriti na ljubav.

Najviše odgovora pod d
Vi znate sve o negovanju ljubavi. Realni ste dovoljno da znate da osnova ljubavi nije samo seksualna hemija, već sklad i da je veza uspešna onoliko koliko uložite u nju. Znate da su za uspešnu vezu neophodni obostrano poštovanje, ravnoteža, pregovaranje, fleksibilnost da biste oboje bili srećni. Istovremeno, ne očekujete da zbog ljubavi sve vreme budete u ekstazi - umete da prihvatite i teške trenutke jednako kao i dobre. Svesni ste da će biti i teških dana, kompromisa i kriza i znate da ćete morati zajedno da izađete iz toga. Vi ste gotovo potpuno srećni u sadašnjoj vezi.

SRCE želi ono što srce ŽELI! 6 znakova da je vreme da RASKINETE s nekim koga JOŠ UVEK VOLITE pogledajte OVDE.

Čuvajte ih kao MALO VODE na dlanu! Niko ne zna DA VOLI kao ovi znakovi, a koji pogledajte OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija