• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kucnilekar

20.11.2020

09:20

PRIRODNO REŠENJE ZA BOLNE ZGLOBOVE! Evo šta treba da kupite u PRODAVNICI

Ljubav

PRIRODNO REŠENJE ZA BOLNE ZGLOBOVE! Evo šta treba da kupite u PRODAVNICI

Podeli vest

Lek za koji mnogi tvrde da je čudotvoran sastoji se u korišćenju želatina u periodu od nekoliko nedelja

Potrebno je da kupite u prodavnici jestivi želatin.

Ima ga u različitim oblicima sa i bez dodatih voćnih ukusa i šećera. Pred spavanje pomešate vrhom punu čajnu kašičicu želatina u čašu vode, soka, jogurta ili neke druge tečnosti. Kako budete mešali smesu ona će postajati gušća. Kada je dobro promešate popijte je ili pojedite ako je gusta.

Koristite toliko tečnosti da kada umešate želatin smesa ostane dovoljno tečna da je možete popiti ako vam je tako lakše. Možete je pomešati i sa žitaricama sa mlekom, te pojesti tu masu. Ukoliko su vaše tegobe sa zglobovima i kostima jače koristite ovu metodu ujutru i uveče.

Treapija bi trebala dati efekat i smaniti bolove i znatno povećati pokretljivost zglobova već nakon sedam dana. Tretman prema potrebi možete korisiti od 4 do 6 nedelje.

Ovaj recept posebno je koristan za starije i manje pokretne osobe ,te ljude koje osećaju bolove pri pokretima i sl.

Foto: Shutterstock

Želatin je proizvod životinjskog porekla koji nastaje hidrolizom proteina kolagena koji je glavni vezivni sastojak životinjskog tkiva: hrskavica, kostiju, tetiva, itd. Želatin svakodnevno konzumiramo a da toga nismo svesni u različitim prehrambenim proizvodima , želeima, mesnim produktima, mlečnim i hladnim prerađevinama, gumenim bombonama itd.

Kako starimo ili usled poremećaja ili ishrane naša telo proizvodi manje kolagena što uzrokuje da pojedinačna mikrovlakna u našem telu postaju više međusobno povezana što je rezultat manje fleksibilnosti. To nam daje efekat slabe fleksibilnosti, bolova i otežanog kretanja te nam je potrebno sve više pokreta kako bismo se “zagrejali” i normalno bezbolno izvodili neke fizičke aktivnosti. Ovi sastojci nadoknađuju se putem želatina.

U istraživanjima i preporukama navodi se da je korišćenje želatina osim ovih rezultiralo i sledećim zdravstvenim koristima:

Pomoć pri rastu i boljoj teksturi kose i noktiju
Boljom elsatičnošću tela i kože te smanjenju vidnih tragova starenja na koži
Skoro svi ispitanici prijavili su značajno poboljšanje kvaliteta sna
Istraživanja su pokazala i redukciju u pojavi celulita, pojačanom metabolizmu i znatnom smanjenju sezonskih alergijskih reakcija

Želatin se proizvodi od različitih vrsta životinja a najčešće od svinja ili goveda što bi trebalo jasno biti naznačeno na pakovanju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija