• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/Informer.rs

25.11.2020

14:15

ČAJ OD ĐUMIRA može ozbiljno da naškodi vašem ORGANIZMU, a evo i KAKO

Ljubav

ČAJ OD ĐUMIRA može ozbiljno da naškodi vašem ORGANIZMU, a evo i KAKO

Podeli vest

Evo šta smo čuli da može da uradi čaj od đumbira: daje vitalnost telu, ubrzava metabolizam, uklanja toksine iz jetre i stabilizuje probavu, povećava apetit, čisti jetru, poboljšava pamćenje, smanjuje stvaranje gasova u crevima, pojačava mušku polnu potenciju, rastvara višak sluzi na zidovima želuca....

Ali nikad ne zaboravite: dok jedno leči, često lek drugo uništava. Tako je i sa čajem od đumbira.

Nina Solokova, ruski lekar i naturopata tvrdi da ulje i elementi u tragovima koji su deo đumbira sprečavaju zgrušavanje krvi. Iz tog razloga ne bismo trebali stalno piti ovaj čaj, ukoliko se pripremamo za operaciju. Barem tri nedelje pre operacije, ovaj čaj ne sme da se koristi.

Za ljude koji pate od čira na želucu, čaj sa đumbirom u velikim količinama može biti smrtonosan, jer izaziva pogoršanje bolesti pa čak i krvarenje.

Ovo piće nije ništa manje opasno za one koji imaju kamen u žuči. Aktivira procese u telu, pa tako može da izazove i kretanje kamena, pa situacija brzo postane kritična.

Čaj od đumbira je poreklom iz Indije i tamo se ovaj čaj pije sa mlekom, puterom i začinima. Ali oni znaju da se čaj od đumbira nikako ne sme piti ako imate temperaturu jer je u stanju da podigne istu još više, pa tako pogorša bolest. Ali nakon pada temperature, čaj od đumbira ubrzava lečenje.

Foto: Shutterstock

Ako je jetra zdrava, čaj od đumbira je za nju lekovit. Ali ako je upaljena, čaj od đumbira će napraviti ogromnu štetu.

Ukoliko imate bilo koje oštećenje krvnih sudova - čaj od đumbira nije za vas.

Naučnici iz Škotske smatraju da čaj od đumbira doprinosi pobačaju, ali i kontraidikacija kod srčanog udara, hipertenzije, koronarnih bolesti i visokog pritiska.

Sam po sebi, čaj od đumbira je veoma opasan u kombinaciji sa lekovima za smanjenje šećera. Pored toga pojačava efekat lekova koji stimulišu srce i snižavaju krvni pritisak, što može dovesti do predoziranja.

Čaj od đumbira stimuliše mršavljenje, ali ga uvek morate piti uz dogovor sa lekarom, jer lekari znaju da velika doza ovog čaja dovodi do povraćanja i dijareje.

Vojni lekari tvrde da đumbir narušava vid, ali do danas za to ne postoji dokaz.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Srbija nije eksperimentalno telo da se stalno na njoj krši međunarodno pravo!
Politika

Srbija nije eksperimentalno telo da se stalno na njoj krši međunarodno pravo!

Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da je sramotno to što je Odbor za političke poslove Saveta Evrope (SE) prihvatio preporuku da tzv. Kosovo bude primljeno u Savet Evrope, da je suprotno svim principima na kojima počiva ta organizacija i ukazao da Srbija nije "eksperimentalno telo" da se stalno na njoj krši međunarodno pravo.

28.03.2024

13:02

Cvijanović: Dejtonski sporazum ruši Šmit, a ne Republika Srpska (VIDEO)
Politika

Cvijanović: Dejtonski sporazum ruši Šmit, a ne Republika Srpska (VIDEO)

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović rekla je danas da je Republika Srpska opedeljena za poštovanje Ustava, teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH i da to ne narušavaju njeni funkcioneri i institucije već godinama delovanje visokih predstavnika i sprega stranih i bošnjačkih sudija u Ustavnom sudu BiH.

28.03.2024

12:43

Dačić: Mi sad ulazimo u odnos između velikih sila što nam nije cilj!
Politika

Dačić: Mi sad ulazimo u odnos između velikih sila što nam nije cilj!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas, povodom novog zahteva Rusije da se održi sednica SB UN o NATO agresiji na SRJ, da je bio spreman da krene jutros u Njujork, ali je naveo da sednica verovatno neće biti održana jer je Francuska opet najavila da će tražiti dva proceduralna glasanja.

28.03.2024

12:41

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija