• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: leaf.tv/infomer.rs

30.11.2020

09:00

Pomaže kod VIRUSA i STRESA - ULJE OD ĐUMBIRA možete da napravite SAMI!

Ljubav

Pomaže kod VIRUSA i STRESA - ULJE OD ĐUMBIRA možete da napravite SAMI!

Podeli vest

Esencijalno ulje đumbira najčešće se koristi za inhalaciju kako bi se olakšali simptomi prehlade i gripa. Jednostavno se doda u vruću vodu, glava se prekrije peškirom i udiše se para. Međutim, ovo ulje odlično je i za masažu tela, posebno za opuštanje nakon velikog stresa

Esencijalno ulje đumbira može da se kupi u svakoj bolje snabdevenoj prodavnici, ali isto tako može da se napravi i kod kuće od dva sastojaka koje ćete pronaći u svakoj radnji - od đumbira i maslinovog ulja!

Foto: Shutterstock



Recept:

Nasecite đumbir zajedno s korom, tako da napunite šolju od 2,4 dl. Potom u vatrostalnu posudu sipajte šolju i po maslinovog ulja i dodajte đumbir. Stavite to u rernu i ostavite oko dva sata na temperaturi od nekih 70 stepeni.

Foto: Shutterstock

Potom u cediljku stavite čistu gazu i procedite ulje. Na kraju gazu rukama stisnite kako biste iscedili što više toga. Ulje sipajte u teglu i stavite datum kada ste ga napravili. Obično može da se upotrebljava oko šest meseci. Čuvajte ga na tamnom i hladnom mestu, prenosi leaf.tv.

Čaj koji JAČA ORGANIZAM, UBLAŽAVA BOL, bistri um... Kako da ga spremite i dozirate pročitajte OVDE.

CIKLUS O TROŠKU DRŽAVE - O prvoj zemlji koja će davati BESPLATNE ULOŠKE i tampone čitajte OVDE.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!
Politika

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da se sve što se dešava sa nasilnim guranjem tzv. Kosova u Savet Evrope i rezolucije o genocidu u Srebrenici, nameće čitavoj Srbiji i srpskom narodu a da u tome deo opozicije vidi "šansu i sreću" samo zato što misle da će time oslabiti predsednika Aleksandra Vučića.

24.04.2024

12:17

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!

Društvo za ugrožene narode, Memorijalni centar Srebrenica i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, čiji je osnivač Nataša Kandić, u pismu upućenom svim državama članicama Ujedinjenih nacija pozivaju sve ambasadore zemalja članica UN da glasaju za podršku sramnoj rezoluciji Generalne skupštine kojom bi se, kako se navodi, "11. juli proglasio Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine".

24.04.2024

12:11

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija