• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Miror/24sata.hr/informer.rs

07.12.2020

09:50 >> 09:55

(FOTO) UČITE OD MAJSTORA! Ovih 7 koraka dovešće vašu JELKU DO SAVRŠENSTVA!

Ljubav

(FOTO) UČITE OD MAJSTORA! Ovih 7 koraka dovešće vašu JELKU DO SAVRŠENSTVA!

Podeli vest

Ako ste se ikad divili božićnom drvcu u nekom časopisu ili trgovačkom centru sada možete naučiti kako se to radi od Katalin Callahan, dizajnerice interijera

Ketlin, iz Baltimora u SAD-u, na Instagramu prati više od 104.000 ljudi koji obožavaju da gledaju kako dekoriše dom uoči praznika. Najdraži deo za nju je ukrašavanje jelke i ona tačno zna kako da je stilizuje tako da izgleda poput one iz časopisa.

- Stvaranje lepe jelke je moj najdraži postupak. Najvažnije je odabrati savršeno drvo. Bez obzira koje ukrase odaberete - rekla je Ketlin za Miror.

 

 

Šta vam je potrebno za stvaranje 'savršene' jelke?

Prilikom ukrašavanja Ketlin koristi puno različitih predmeta - od kugli do traka i lažnog cveća.

Ovo su njeni 'must-have' proizvodi:

1. 15 centimetara široka zlatna ili bela traka
2. Osam do 10 velikih staklenih ukrasa
3. 60 - 75 zlatnih ukrasa srednje veličine, ili boje šampanjca (oko 10 cm)
4. 20 malih ukrasa
5. Cveće božićne zvezde od zlatnog baršuna ili boje šampanjca (10 do 12 komada)
6. Zlatni ili beli božićni stolnjak
7. Za vrh: zvezda ili anđeo 

 

 

Količine na ovom popisu su ono što Katalin koristi na svojoj jelci. Vi treba da ih prilagodite u zavissnosti od veličine vašeg drveta.

Kako izgleda postupak ukrašavanja?

Ketlin je svoj postupak ukrašavanja božićnog drvca podijelila u osam jednostavnih koraka koje možete slijediti.

Korak 1: Razbarušite svoje drvo

Odvojite grane i razdvojite ih u više smerova. Radite to u više slojeva. Kada završite prvi sloj, dodajte lampice i sakrijte ih u sredinu grana. Upalite ih i nastavite isto tako da radite, sloj po sloj, dodajući još lampica.

Korak 2: Dodajte trake

Dodajte trake nasumično u različitim smerovima i duboko u stablo. Stvorićete puniji izgled. Kako biste osigurali da vam trake ne padnu probajte s nečim da ih pričvrstite.

 

 

Korak 3: Cveće

Pomešajte zlatno cveće s cvetovima u boji. Slažite ih u cik-cak. Uvek se odmaknite kako biste proverili da li su u uravnoteženi i da li su razmaci slični.

Korak 4: Ukrasi/kugle

Prvo dodajte velike kugle i ukrase. Zatim srednje veličine i onda najmanje. Rasporedite ukrase ravnomerno po celom drvetu. Neka se 'ušuškaju' u grane, umesto da ih samo okačite o vrhove grana.

Korak 5: Praznine

Kad se odmaknete i vidite male prostore koji izgledaju pomalo prazno, dodajte još ukrasa. Mislite o njima kao o nakitu na drvetu.

 

 

Korak 6:  Vrh

Možete upotrebiti zvezdu ili anđela ili da napravite svoj sopstveni vrh.

Korak 7:  Dekorišite i bazu ispod jelke

Kako biste dekorisali i deo na kojem jelka stoji i ispod nje koristite božićni stolnjak ili krzneni tepih. Dodajte poklon kutije ili druge ukrasne predmete kako biste stablu dali završni izgled.

Šta je s ostatkom vašeg doma?

Ketlin takođe savetuje da ukrasite sto, prozore i druge delove svog doma, mešajući i usklađujući svečane ukrase i sveće s ukrasnim tanjirima i poslužavnicima.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija