• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje

17.01.2021

14:38

Kako da pronađete IDEALNOG PARTNERA? Samo sledite ovih 12 KORAKA!

Ljubav

Kako da pronađete IDEALNOG PARTNERA? Samo sledite ovih 12 KORAKA!

Podeli vest

Ako vam se učini da je partner možda onaj pravi, dajte sve od sebe, neće vam biti žao šta god da se dogodi na kraju. A ako mu i nađete mane - dajte mu vremena, možda se "ispod" krije mnogo više toga što vam se dopada...

Mnogo je onih koji su sami i veoma usamljeni. Brz tempo života, pa pandemija, potom nepoverenje i strah, manjak samopouzdanja učinili su da prave životne partnere sve teže nalazimo. Zadovoljavamo se kratkim i lošim vezama i partnerima koji ni upola nisu ono što želimo, što nam treba.

Ali kako pronaći pravog? Kako ga ne propustiti? Kako prepoznati da u osobi sa kojom se viđamo leži baš ono što tražimo? Osnovna stvar je da pri svakom koraku u svakoj fazi veze od upoznavanja pa do zajednice budemo iskreni najpre prema sebi, a onda i prema osobi u koju gledamo. Samo tako imamo šanse da na kraju sve bude "kao u bajci". A evo saveta koji mogu da nam pomognu da pronađemo i zadržimo osobu za koju mislimo da će nam pružiti uživanje, osećaj da smo sigurni i srećni.

Foto: Pixabay

Ne izlazite iz kuće u apa-drapa izdanju

Budite spremni

Uvek budite spremni, jer nikad ne znate kada ili gde ćete nekoga sresti. Nosite odeću zbog koje ćete se osećati najpre prijatno, a onda i privlačno... Nije loše da unapred pripremite zanimljiv razgovor.

Budite realni

Ako tražite nekog za ceo život, onda se setite da izgled, novac i položaj - nisu najvažniji. Srce puno ljubavi, pouzdanost, iskrenost i posvećenost vama je ono što vam treba. Svakome to treba. A zajedno ćete doći i do novca...

Sličan se sličnom raduje... ali ne baš uvek

Ako vam je neko sličan, ne znači da ćete se slagati oko važnih stvari. Ne tražite svog klona. Kad nekoga upoznate, zapitajte se da li vrednujete iste stvari. Bitno je da se vaši glavni životni ciljevi podudaraju. Treba da se složite oko prednosti ili mana braka, da li želite decu ili ne i da li želite da živite u kući ili stanu, na primer. Razmišljajte o njegovoj inteligenciji, načinu života i smislu za humor.

Foto: Shutterstock

Ne tražite svog klona

Ne pričajte o bivšima

Partnera sigurno nikada neće interesovati da sluša o vašim bivšim partnerima. Ne pričajte o bivšima. Istovremeno, ako on ne može da prestane da priča o svojoj bivšoj partnerki - tu za vas nema mesta.

Maniri su važni

Muškarci smatraju da je bez veze kada žena pozove konobara. Uglavnom on želi da pozove konobara i plati račun. Dozvolite mu to. Biće vremena za deljenje računa. Budite tačni, isključite telefon i gledajte ga u oči dok razgovarate.

Ne bežite od samoće, već tražite partnera

Da biste uspostavili uspešnu vezu, oboje treba da budete emocionalno zdravi. Nije dobar znak ako ste u vezi pre svega zato što se plašite da budete sami. Nije dobro ako on više gleda okolo, u čašu svog pića, previše ćuti... ne, nije samo misteriozan... Ne upadajte u zamku - nemojte da mislite da možete da ga "izlečite" od čega god da pati, šta god da ga muči. Pametnije je tražiti muškarca kome ne treba "lečenje". Isto važi i za vas. Sve ste ostavili za sebe, tu ste sa novim muškarcem i ništa drugo nije važno.

Foto: Shutterstock

Tražite muškarca kome ne treba "lečenje"

Bez tračeva

Naravno, imate mnoštvo šarmantnih priča, ali sačuvajte neke za kasnije sastanke. Muškarci zaista žele da povremeno progovore reč. Žene bi trebalo da tempiraju i smisle dve do tri sjajne priče koje bi mogle da ispričaju na sastanku. Ali nemojte preterano da pričate o sebi!

Budite samo žena

Ostavite svoju profesionalnu stranu u kancelariji. Drugim rečima: to je sastanak, a ne bokserski meč, ne dokazivanje koliko ste sposobni, opasni, koliko sve možete sami. Svi sve mogu sami. Svako može da bude sam. Veština je ako možete da budete sa nekim. Budite žena. Pustite ga da bude muškarac.

Foto: Shutterstock

Budite samo žena

Šira slika

Gledajte i njegove kvalitete, ne samo izgled. Da li je dostojan vašeg srca? Koliko je dobar u vezama? Kako se ponaša sa majkom? Kako se slaže sa braćom i sestrama, rođacima i prijateljima? Ako odgovor na ta pitanja nije previše dobar, razmislite još jednom.

Ništa odjednom

Pripazite na "instant" bliskost. Na prvi pogled osećate nagon da se držite za ruku, grlite i razmenjujete nežnosti? To je sasvim u redu i normalna stvar. Ali da li je to samo trenutna zanesenost nečim novim? S druge strane, ako nema hemije bolje je da ste samo prijatelji.

Intima neka sačeka

Trebalo bi da se odreknete intimnih odnosa bar na početku. U idealnom slučaju trebalo bi da sačekate do razgovora o tome da li viđate i druge ljude, da li postoje neke "labave" fizičke veze u kojim ste oboje ili samo on... Iskreni razgovor o tome je neophodan. Pustite da veza ide svojim tokom. Spremnost na kompromise treba da dođe spontano i iz sopstvene želje.

Foto: Shutterstock

Nemojte se igrati jakim izjavama

Budite iskreni

Ako posle nekog vremena, kada je veza već počela, osetite potrebu da kažete da ga volite - recite to. Ali samo ako to iskreno mislite. Nemojte se igrati jakim izjavama. Ne koristite to kao oružje. Nemojte graditi svoj društveni život oko njega. Ostanite svoji. I ne pritiskajte ga da govori o svojim "osećajima" i da radi ono što ne biste ni vi.

ZATRUDNELA JE I SAZNALA DA NOSI BLIZANCE, SAMO 10 KASNIJE USLEDIO JE ŠOK! Trudnici se dogodio REDAK FENOMEN o kome svi pričaju!

Samo preko veze! 'Kako bih PRIHVATILA neku ULOGU moram da SPAVAM sa SCENARISTOM!' /VIDEO/

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Skandal u školi u Tutinu! Nastavnik trdi da ga napao kolega: Psovao mu majku i pretio!
Društvo

Skandal u školi u Tutinu! Nastavnik trdi da ga napao kolega: Psovao mu majku i pretio!

"Pomoćnik direktora me je prvo snažno udario ramenom u grudni koš, da bi me kasnije ponovo napao, uhvatio me za revere i gurnuo na vrata tom silinom da ih je otvorio", priča Denis Šabanović, nastavnik srpskog i bosanskog jezika u srednjoj Tehničkoj školi u Tutinu koji je nastavnika i pomoćnika direktora Imera Ademovića optužio da ga je, prvo verbalno, a onda fizički napao posle redovne sednice Nastavničkog veća.

18.04.2024

17:47

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana
Društvo

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana

U svetlu nedavnog predloga koji je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković podnela Ustavnom sudu Srbije, Republički geodetski zavod apeluje na javnost i nadležne institucije da preispitaju celokupni Zakon o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture ako trenutne odredbe stvaraju diskriminatorske prepreke za osobe lošijeg imovinskog stanja, kao i druge ugrožene društvene grupe.

18.04.2024

17:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija