• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: harpersbazaar.rs

24.02.2021

12:47

TRI JEDNOSTAVNE navike koje će vam pomoći da se REŠITE CELULITA u najkraćem roku

Ljubav

TRI JEDNOSTAVNE navike koje će vam pomoći da se REŠITE CELULITA u najkraćem roku

Podeli vest

Naučno govoreći, celulit je rezultat metaboličkih poremećaja u potkožnoj masti. Suprotno uvreženom mišljenju, ovo nije bolest - svi imaju celulit, samo se faze razlikuju. Vidljivost celulita zavisi od mnogih faktora: genetike, nivoa svakodnevne aktivnosti, ishrane i pravilne nege. Već smo razgovarali o hrani i napicima koje je najbolje izbegavati da biste se rešili celulita. Brojne korisne navike takođe mogu pomoći u ovome - o njima govorimo u nastavku

Suva masaža četkom

Masaža suvim četkanjem podstiče protok limfe i cirkulaciju krvi, uklanja mrtve ćelije kože i podstiče stvaranje novih. Redovnim sprovođenjem ovog postupka, koža na problematičnim mestima se zateže, a „kvrge“ celulita postaju manje primetne. Za masažu koristite četkicu sa prirodnim čekinjama, prolazeći kružnim pokretima kroz sva "problematična" područja. Takođe pokušajte da započnete jutro skokovima zbog limfne drenaže, oni će pomoći ne samo da povećaju protok limfe, već i da se brže probudite.

Foto: pexels.com

Rešite se celulita

Pravilna nega

Tržište kozmetike sada je toliko bogato i raznoliko da se čini da možete pronaći rešenje za bilo koji problem. Kada birate anticelulitnu negu, treba da budete svesni da bez pravilne ishrane i bar minimalne fizičke aktivnosti neće biti delotvorna. Međutim, ako su oboje prisutni u vašem životu, specijalizovana kozmetika će vam pomoći da ubrzate pojavu rezultata. Izaberite proizvode sa kafom (to mogu biti pilinzi ili kreme sa dodatkom kofeina), keramidima i prirodnim uljima. Takvi proizvodi mogu pomoći vašem telu podsticanjem limfnog toka, što dovodi do smanjenja pojave celulita i zatezanja kože, zbog čega će ona delovati glatko i elastičnije.

Više vode

Ispravna ravnoteža vode u telu je ključ lepote i zdravlja. Naučno je dokazano da se čak i uz minimalnu dehidrataciju tela (nedostatak 3-4% tečnosti) postojeći celulit snažnije manifestuje, a novi se može pojaviti tamo gde ga nije bilo. Pokušajte da pijete 2 litra čiste vode (vode, a ne tečnosti) dnevno. Ovo će pomoći ne samo da se rešite omražene „narandžine kore“, već i značajno poboljšati celokupno zdravlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija