• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: magazin.novosti/informer

26.02.2021

17:15

MANDARINE SU IZVOR ZDRAVLJA! Ovo su razlozi ZAŠTO ih treba jesti svaki dan!

Ljubav

MANDARINE SU IZVOR ZDRAVLJA! Ovo su razlozi ZAŠTO ih treba jesti svaki dan!

Podeli vest

Mandarine su bogate vitaminom C, štite naš imunitet u sezoni prehlada, pomažu nam u održavanju vitke linije i pri tome su jako ukusne

Mandarina za vitku liniju

Kao idealna namirnica za jačanje imuniteta i vitku liniju preporučuje se i mandarina koja je sastavom slična narandži: obiluje vitaminima C i A, folnom kiselinom i kalijumom, a tu su i vitamini B grupe, kalcijum, magnezijum, cink, bakar i gvožđe, prenosi Ordinacija.

Snižava loš holesterol

Istraživanja su pokazala da koža mandarina sadrži hranjive sastojke koje značajno snižavaju “loš holesterol”, objavljeno je u časopisu Diabetes.

Sprečava gojaznost

Naučnici sa Univerziteta Vestern Ontario otkrili su kako hranjiva supstanca skrivena u mandarinama sprečava gojaznost, nudi zaštitu od dijabetesa tipa 2 i ateroskleroze. Reč je o bolestima koje su odgovorne za pojavu srčanog, ali i moždanog udara.

Foto: Pixabay

Mandarine sprečavaju gojaznost

Idealne za pripremu obroka

Mandarina je namirnica koju možete koristiti i u raznim jelima, pogotovo svežim voćnim salatama. Sok mandarine možete koristiti i u pripremi jela od testenine kao i u pripremi kolača. Isto tako, sok mandarine možete koristiti u pripremi jela s piletinom ili ribom.

Savršene i za kožu

Od mandarina možete napraviti i masku za lice za zdraviji i blistaviji izgled kože. Uzmite četiri kriške madnarine, odstranite semenke i izmiksajte u blenderu sa kašikom jogurta i kašikom meda. Nanesite na lice i vrat i ostavite neka deluje 10 do 20 minuta. Dobro operite lice, a masku možete koristiti dva puta nedeljno ako imate masnu kožu i jednom nedeljno ako imate suvu i normalnu kožu.

Popravlja raspoloženje

Verovali ili ne, mandarine mogu popraviti vaše raspoloženje. Miris mandarine pomaže kod stresa, depresije i nervoze. Ako imate loš dan i želite da se osećate opuštenije, pokušajte s mandarinama!

Teže mandarine su bolje

Kod kupovine mandarina birajte one teže jer sadrže više vode i soka. Kako ne bi izgubile vredne nutrijente, mandarine držite dalje od direktnog svetla. Konzumirajte ih u roku od sedam dana od dana kupovine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija