• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stvarukusa.rs

02.03.2021

14:25

OVO JE NAJZDRAVIJA GRICKALICA NA SVETU! Odlična je za srce, imunitet i vitku liniju, ali to NIJE SVE

Ljubav

OVO JE NAJZDRAVIJA GRICKALICA NA SVETU! Odlična je za srce, imunitet i vitku liniju, ali to NIJE SVE

Podeli vest

Ako volite često nešto da grickate imamo predlog za vas. Samo zamenite loše grickalice zdravima, na primer orašastim plodovima, koji osim što su ukusni, zdravi su za vaš mozak i ceo organizam

Bilo da se odlučite za mešavinu orašastih plodova ili samo za neki od njih, počastićete svoj organizam zdravim i ukusnim obrokom.

Ako želite namirnicu koja štiti srce, reguliše težinu, jača imuni sistem i čini kožu sjajnom i lepom, izaberite pistaće!

Savršena grickalica za zdravlje i lepotu

Pistaći su izuzetno hranjivi i zdravi. Sadrže vitamine A, B6, C i E koji su važni za rad srca, jačanje imunog sistema, zaštitu od štetnih zračenja, prevenciju raka i očuvanje nervnog sistema.

Osim spomenutim vitaminima, pistaći obiluju i vlaknima, koja su potrebna za zdravlje probavng trakta. Pistaći su dobar izvor magnezijuma, gvožđa, kalcijuma, fosfora, cinka, natrijuma, mangana, kalijuma i bakra.

Ako imate manjak gvožđa u organizmu ili vas muče grčevi u mišićima, pistaći će vam pomoći da olakšate ove tegobe. Pistaći doprinose bržem metabolizmu i regulaciji telesne težine. Zahvaljujući  vlaknima, belančevinama i mastima pistaći brzo stvaraju osećaj sitosti.

No, bitno je napomenuti da iako pistaći imaju manje kalorija od drugih orašastih plodova, s njima svakako treba biti umeren. Najbolje je kupiti neoljuštene pistaće. Budući da će vam više vremena trebati da ih očistite od ljuski, veća je verovatnoća da nećete preterati s njihovom količinom.

Foto: Pixabay

Pistaći su zdrava grickalica

Lekovita svojstva pistaća

Dobrobiti pistaća davno su prepoznate, a spadaju među najstarije orašaste plodove na našoj planeti. Stari rimski vladari smatrali su ih pravom poslasticom. Njihova konzumacija se danas preporučuje ne samo zbog dobrog ukusa nego i zbog brojnih dobrobiti za ljudski organizam.

Zahvaljujući bogatom nutritivnom sastavu konzumacijom pistaća brinete se o svom zdravlju iznutra i spolja.

Dobrobiti pistaća:

– pomažu kod anemije

– doprinose regulaciji telesne težine

– čuvaju zdravlje očiju

– snižavaju loši (LDL) holesterol

– smanjuju rizik od srčanih bolesti

– sprečavaju razvoj dijabetesa

– jačaju imuni sistem

– štite od raka kože

– regulišu probavu

– štite kožu od štetnih uticaja

– čuvaju zdravlje nervnog sistema


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija