• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: magazin.novosti/informer.rs

07.04.2021

08:27

Da li znate da bi tokom korone OVU BILJKU morali da imate u stanu? EVO ZAŠTO!

Ljubav

Da li znate da bi tokom korone OVU BILJKU morali da imate u stanu? EVO ZAŠTO!

Podeli vest

Reč je o anturijumu, magičnoj biljci koja se obično poklanja osobama koje se nalaze u depresivnom stanju. Navodno, stručnjaci smatraju da sam pogled na nju ume da smiri i vrati dobro raspoloženje.

S obzirom da je u doba pandemije depresija kod ljudi uzela veliki mah, poželjno je da baš ova biljka bude u vašoj blizini.

Mnogi je u narodu zovu 'crvena kapa'.

Takođe, daje se i ljudima kojima je neophodan novac. Međutim, ukoliko se pokloni čista srca ljudima kojima je potrebna pomoć i kod njih se biljka osuši – prema feng-šuiju problem je u njima i pod hitno moraju da se promene!

Anturijum je zimzelena biljka, jer listovi uvek ostaju zeleni. Pošto je tropska biljka neophodna joj je toplota, naročito u vreme cvetanja kada ne sme da bude ispod 20 stepeni. Tokom mirovanja temperatura ne sme da bude niža od 15 stepeni.

Foto: pexels.com

Cvetovi rastu u pazuhu svakog novog lista, a njihova pojava je radost za sve ukućane. Cvet traje po pet-šest meseci. Ova biljka obožava svetlo, ali ne i direktno sunce pošto može da dobije “opekotine” po listovima.

Zemljište mora da bude lako, rastresito i plodno, a idealno je ako ima mahovinu i treset. Prihranjuje se samo tokom vegetacije, dva puta mesečno, đubrivom koje je organsko i vodotopivo.Anturijum se presađuje na dve ili tri godine, a pošto ima plitak koren saksija ne mora da bude velika. Ipak, najvažnije je da ima dobru drenažu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija