• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Objektiv.rs, The Sun

08.04.2021

18:25

VEROVALI ILI NE, GAĆE IMAJU ROK TRAJANJA! Evo kada OBAVEZNO MORATE da bacite donji veš!

Ljubav

VEROVALI ILI NE, GAĆE IMAJU ROK TRAJANJA! Evo kada OBAVEZNO MORATE da bacite donji veš!

Podeli vest

Da li redovno čistite fioke, ormare i bacate stari veš? Ukoliko to ne radite, niste jedini. Ali, isto tako, ne radite ni dobru stvar

Bacanje veša tek kada se tkanina izliže i “potroši”, ili kada nastane neka rupica, apsolutno je pogrešno.

Jedna Tik-Tokerka, koja se bavi proizvodnjom higijenskih potrepština za žene, je u svom videu objasnila da bi donji veš, a pogotovo gaćice, trebalo da bacamo svakih šest do devet meseci.

U videu, u kome ona igra, piše da se sa gaćica, tokom pranja, ne mogu ukloniti svi patogeni i bakterije i da bi trebalo da ih bacamo na šest do devet meseci.

 

 

Sa njom je saglasna i dr Shirin Lakhani koja je objasnila da neki virusi i bakterije mogu da ostanu u gaćicama i nakon nekoliko pranja.

- Donji veš je stalno u konstaktu sa našom kožom intimnog područka, pa dolazi u kontakt sa mrtvim stanicama kože i sa raznim bakterijama - rekla je dr Lakhani, koja dodaje da tako osim sa “zdravim bakterijama” koje svi imamo, gaćice mogu da dođu u kontakt i sa bakterijama koje nastaju kao posledica raznih infekcija, od bubrežnih ili urinarnih, pa sve do infekcija čiji uzročnici su razne polne bolesti.

- Mnoge žene nose donji veš od svile i drugih osetljivih materijala i peru ga isključivo ručno, ali istraživanja pokazuju da neke bakterije neće nestati ni nakon više pranja u veš mašini - rekla je Lakhani, a jedna od tih bakterija je i Ešerihija koli, koja živi u donjem delu probavnog trakta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija