• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/J.Ž.

20.06.2021

19:16 >> 19:18

CRNO VINO, ZELENI ČAJ, CRNA ČOKOLADA... Ova kombinacija hrane vas čini OTPORNIM na sunčevo ZRAČENJE!

Ljubav

CRNO VINO, ZELENI ČAJ, CRNA ČOKOLADA... Ova kombinacija hrane vas čini OTPORNIM na sunčevo ZRAČENJE!

Podeli vest

Odlična prirodna i jeftina zaštita od sunčevih zraka je susamovo ulje, jedno od najboljih ulja koje blokira sunčeve zrake...

Pre izlaska na sunce pojedite nekoliko kockica crne čokolade sa visokim sadržajem kakaoa. Čokolada je bogata snažnim antioksidantom flavanolom, koji na prirodan način štiti kožu i čini je otpornijom na štetne sunčeve zrake.

Foto: Shutterstock

U svoj dnevni meni uvrstite zelenu salatu, narandžasto voće (kajsije, dinje), čašu vina i zeleni čaj.

Čaša zelenog čaja dnevno kožu će učiniti otpornijom na sunčevo zračenje za čak 25 odsto. Čaj možete piti hladan sa ledom, uz dodatak mente i limuna.

Foto: Shutterstock

Grožđe i vino

U istraživanju koje je objavio magazin "Džurnal ov agrikalčural end fud kemistri" kaže se da sastojci koji se nalaze u grožđu deluju zaštitno protiv agresivnog ultraljubičastog zračenja sunca. U grožđu se, naime, takođe nalaze flavanoidi, antioksidansi koji sprečavaju stvaranje štetnih slobodnih radikala u koži, i na taj način štite kožu.

I vino sadrži važne antioksidanse, koji mogu sprečiti opekotine na koži. Bobice grožđa sadrže polifenole, koji spadaju u grupu flavanoida. Oni utiču na aromu vina i dodatno štite telo od sunca. Istraživanje je pokazalo da, što je više polifenola u vinu, to je veća zaštita od sunčevih zraka. Ako uporedimo belo i crno vino - crno vino ima više polifenola.

Foto: Shutterstock

U vino možete da dodate različito voće i led i napravite sangriju

Odlična prirodna i jeftina zaštita od sunčevih zraka je susamovo ulje, jedno od najboljih ulja koje blokira sunčeve zrake i do 30 odsto. Pored toga, ono kožu čini mekšom i hidriranom. Bogato je i antioksidansima, pa tako neutrališe i slobodne radikale koji nastaju u toku izlaganja UV zracima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija