• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: krstarica.com/informer.rs

08.07.2021

20:51

AKO MUŠKARAC IMA OVIH 10 OSOBINA, BIĆE DOBAR OTAC! Žene, obratite pažnju na OVE stvari!

Ljubav

AKO MUŠKARAC IMA OVIH 10 OSOBINA, BIĆE DOBAR OTAC! Žene, obratite pažnju na OVE stvari!

Podeli vest

Kada planirate zajednički život sa partnerom, razmišljate o tome kako će sve to izgledati, hoće li on biti dobar otac svojoj deci

Postoji nekoliko karakteristika koje pokazuju da je on dobar ‘materijal’ za tatu.

1. Obavlja kućne poslove

Naravno, ne računate na to da će on sve raditi umesto vas, ali ako pokazuje volju da deli sa vama obaveze, da spremanja hrane ili brisanje prašine u kući preuzme na sebe, to je svakako dobar znak. Nije poenta u tome što će ko uraditi, već je važno to što je on voljan aktivno i ravnopravno da učestvuje u zajedničkom životu.

2. Funkcioniše pod pritiskom

Kada se nađete u nekoj teškoj situaciji, sigurno želite da računate na podršku svog partnera, a ne na nekoga ko će sesti pokraj vas i plakati. Muškarac koji se može snaći kada je pod pritiskom ili u nekoj stresnoj situaciji verovatno će moći i da umiri bebu kada zaplače u tri sata ujutru.

3. Brine se o vašim potrebama

Niko od partnera ne traži ispunjenje neostvarivih želja, ali ako on brine o vašim potrebama i želi da učini sve što može da vi budete zadovoljni, jasno je da je spreman da uloži u vašu vezu i zajednički život. To što brine o vama znači da nije sebičan, kao i da će dati sve od sebe da bi se dobro brinuo i o vašoj deci.

Foto: Shutterstock

 

4. Odgovoran je

Obratite pažnju na njegovo ponašanje – ukoliko je jedan od onih muškaraca koji uredno plaćaju svoje račune, razmišlja o tome da li je poneo sve što mu je potrebno za predstojeće putovanje znači da je odgovoran i da će takav biti prema vašoj deci. U svakom slučaju, ne možete očekivati od nekoga ko je kao muva bez glave da će sutra moći da vodi računa o deci.

5. Ima kućne ljubimce

Možda vam se čini potpuno nevažnim, ali muškarac koji je imao ili ima kućnog ljubimca navikao je da razmišlja o još nečijim potrebama, a ne samo o svojim. Briga o tome da li je ljubimac sit i iskustvo u čišćenju dlaka, izmeta nisu isto što i očinstvo, ali su dobra osnova za tu ulogu.

6. Zabavan je

Ako delite smisao za humor i on vas zna nasmejati onda kada vam nije ni do čega, to znači da će biti brižan i zabavan tata, ali i da će svojim komentarima i ponašanjem znati da vam ulepša dan.

7. Odlučan je

Kada odlučite da započnete zajednički život, važno je da znate kako u svakom trenutku možete računati na podršku svog partnera. Zato vam treba samostalan i odlučan muškarac, a ne onaj koji pre svakog odlaska do prodavnice još uvek zove mamu da joj se javi. Kada budete imali bebu, muškarca koji je samostalan i snalažljiv nećete morati zvati svaka dva minute da mu objasnite kako se menjaju pelene, gde stoji hrana za dete.

8. Ponekad vam se suprotstavlja

Naravno, samo onda kada stvarno niste u pravu. Možda to zvuči kao da ćete se češće svađati, ali poenta je u tome da vas on svojim suprotstavljanjem i izražavanjem svog mišljenja spusti na zemlju onda kada je to potrebno. Takođe, ovakvo ponašanje će mu sasvim sigurno pomoći u odgoju dece, naročito kada uđu pubertet.

Foto: Shutterstock

Tate su zabavne!

9. Osećajan je i dobar

Jednostavno, ako vaš partner ne odbija da bilo kome pomogne kada može, brine o tome da (ne)namerno ne povredi druge, možete računati na to da će vašu decu naučiti pravim vrednostima. Zar to i nije najbitnije?

10. Želi da bude dobar tata

Jedno je sigurno – kada vaše prvo dete dođe na svet i nemate iskustva u roditeljskoj ulozi, važno je da znate da on barem želi da bude.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija