• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/J.Ž.

11.07.2021

18:54

DOMAĆI ČIPS je idealan za LETNJE VEČERI! Evo OD ČEGA SVE možete da napravite ZDRAVE GRICKALICE! /Recepti/

Shutterstock

Ljubav

DOMAĆI ČIPS je idealan za LETNJE VEČERI! Evo OD ČEGA SVE možete da napravite ZDRAVE GRICKALICE! /Recepti/

Podeli vest

Kikiriki, čips i tortilje nisu najzdravija opcija za grickanje dok ste u društvu ili sami pored TV-a...

Međutim, postoje četiri genijalne ideje za grickalice koje će zameniti čips: jednako su ukusne, ali puno zdravije od čipsa iz kesice.

1. Čips od tikvica

Tikvicu operite, zatim narežite na što tanje kolutiće. Začinite s maslinovim uljem, solju, biberom i belim lukom, sitno seckanim. Sve dobro promešajte, rasporedite na pleh za pečenje. Pecite 20 minuta na 220 stepeni.

Foto: Shutterstock

2. Čips od jabuke

Jabuke operite i isecite na tanke kolutove i pospite cimetom. Pecite ih na 200 stepeni pola sata.

Foto: Shutterstock

3. Čips od batata

Batat očistite i narežite na tanke ploškice, a zatim ga začinite s maslinovim uljem, solju, biberom i origanom. Batat stavite na pleh za pečenje i pecite ga na 220 stepeni otprilike pola sata.

Foto: Shutterstock

4. Čips od kelja

Listove kelja očistite i narežite na sitnije komade. Začinite s maslinovim uljem, solju, biberom, slatkom tucanom crvenom paprikom. Zatim listove posebno rasporedite na pleh i pecite ih na 220 stepeni oko 10-15 minuta, dok kelj ne postane hrskav.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija