• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: krstarica.com/Informer.rs

14.07.2021

09:45

OVO SU NAJČEŠĆE GREŠKE KOJE PRAVIMO DOK PEREMO ZUBE! Obavezno obratite pažnju na sledeće stvari!

Ljubav

OVO SU NAJČEŠĆE GREŠKE KOJE PRAVIMO DOK PEREMO ZUBE! Obavezno obratite pažnju na sledeće stvari!

Podeli vest

Čini nam se da su za pravilnu oralnu higijenu potrebni samo četkica, pasta za zube i par minuta vremena, ali varamo se. Dobra higijena usne šupljine i pravilna zubna nega smanjuju šanse za zarazu od bilo koje bolesti. Zato je važno da zube pravilno održavamo

Prejako četkanje

Prejako četkanje slabi gleđ i vremenom može dovesti do povlačenja desni. Obavezno odaberite četkicu za zube s mekanim vlaknima kako vam desni ne bi krvarile od predugog pranja.

Ne menjate redovno četkicu

Ako vam četkica izgleda izuzetno pohabano, a dlake se raspadaju, vreme je da promenite četkicu i kupite novu. Stomatolozi savetuju da često menjate četkicu i kupujete novu jednom u 3 meseca.

Foto: Pixabay

Prejako četkanje zuba slabi gleđ 

Ne perete zube dovoljno dugo

Savetuje se pranje zuba najmanje dva do tri minuta. Pranje zuba duže vreme osigurava da se zubi i usta temeljno očiste.

Prečesto perete zube

Idealno bi bilo da ne perete zube više od dva puta dnevno. Trebalo bi da perete zube jednom ujutru i jednom pre spavanja. Ovo će osigurati pravilnu higijenu zuba.. Ovo će osigurati pravilnu higijenu zuba. Prečesto pranje može oslabiti vaše desni i zube.

Zanemarujete unutrašnju površinu zuba

Nemojte četkati samo spoljnu površinu zuba. Obavezno očistite i unutrašnju površinu jer i tamo zadržava hrana. Zube treba očistiti sa svih strana i sa svih površina, čak i onih koje se ne vide.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija