• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: objektiv.rs/informer.rs

16.08.2021

17:00

ŠTA ZNAČI KADA SANJAMO MORE? Ova značenja će vas iznenaditi!

Ljubav

ŠTA ZNAČI KADA SANJAMO MORE? Ova značenja će vas iznenaditi!

Podeli vest

More se može sanjati na više načina. Možete sanjati kako plivate, možete sanjati mutno more, kako šetate plažom i sve ima drugačije značenje

Sanjati more ima posebno značenje, jer se velike površine sa vodom (reke, jezera, mora i okeani) vezuju za emocije. Tako da ovaj san označava vaše emotivno stanje, bilo da ste vi toga svesni ili niste. Potražite koje je tumačenje vašeg sna istog trenutka kada se probudite, jer što duže čekate, to je veća mogućnost da ćete zaboraviti san.

Iako su detalji bitni za tumačenje snova, ono što je još bitnije jeste kakav ste utisak imali prilikom spavanja – kakvo je bilo celokupno raspoloženje sna? Da li ste bili uplašeni, tužni, uznemireni, srećni, mirni? To će vam puno reći o tome kakvo predskazanje donosi ovakav san.

Šta znači kada sanjamo more?

Snovi o moru mogu imati različita značenja. Možete sanjati da vi plivate, da šetate plažom, možete sanjati mutno ili bistro more, da ste na sredini mora ili čak kako vam se približava veliki talas. Zato ćemo redom tumačiti različite motive snova o moru.

Foto: Pixabay

More

Sanjati more i pesak

Pesak u kombinaciji sa morem je simbol za emotivnu labilnost. Takođe, tumači se i kao proticanje vremena i strah od starosti. Takođe, sitan pesak može ukazivati na to da imate puno sitnih problema.

Sanjati more i plažu znači da podsvest želi da vas uputi u vaša potisnuta osećanja. Ako šetate plažom, gledate u pesak, more i talase, to znači da se pripremate za neki ogroman i težak zadatak. 

San u kome plivate u moru

Ovaj san može imati četiri značenja.

1) Još uvek ne želite da zavirite u sebe i da iz korena promenite neke svoje osobine.

2) Uspešno "plivate" kroz svoje probleme i ostvarićete ono što ste zamislili i što duže vremena priželjkujete.

3) Imate vrlo srećan i ispunjen se*sualni život.

4) Sticanje bogatstva, odnosno naglo poboljšanje materijalne situacije.

Roniti u snu

San u kome ronite pokazuje da ste zaista uronili u svoje emocije. Način na koji ronite pokazuje kako se nosite sa svim tim emocijama. Ako lagano ronite i ne nailazite na poteškoće to znači da vrlo dobro vladate svojim emocijama. Sa druge strane, ako ne možete da zaronite, stignete gde želite, gubite dah ili vas je nešto uhvatilo za nogu, to znači da su mogući nekontrolisani emotivni izlivi u realnosti.

Sanjate da se davite

San u kome se davite je jedan od najupečatljivijih snova. Svaki san u kome imamo bliski susret sa smrću ostavlja utisak na nas i sećamo ga se poprilično dugo.

Iako ovakva vrsta sna može biti traumatična tumači se da naprosto imate mnogo nesigurnosti u životu, da se ne osećate kao da imate na nekog da se oslonite, odnosno, za nešto da se uhvatite. Vaši strahovi mogu biti uzrokovani realnim, lošim događajima, ili anksioznošću koja često preuveličava probleme i čini da nam izgleda kao da smo potpuno sami.

Ovakav san takođe može ukazivati i na to da vas obuzima previše potisnutih emocija. San u kome se davite može biti i način da vam vaša podsvest kaže da vam je potrebna pomoć da se izborite sa svim tim emocijama. 

Sanjati nekog drugog da se davi u moru

Sanjati davljenika je dobro predskazanje. To znači da ćete biti u mogućnosti da pomognete nekome ko se bori sa ozbiljnim problemima. Vi ćete izabrati da mu pomognete i ta osoba će vam biti večito zahvalna.

Sanjati duboko, tamno, uzburkano more

Sanjati more koje je nemirno znači da vaše emocije nisu stabilne i da ni vi sami ne znate šta se nalazi duboko u vašoj podsvesti.

Sa druge strane, ovaj san se tumači da ćete imati velike prepreke da stignete do vašeg cilja. Jedino što vam je potrebno jeste da ojačate kako biste mogli da izdržite sve te izazove.

Postoji još jedno tumačenje prema kome uzburkano more znači da potiskujete emocije koje ne bi trebalo, to su bes i ljutnja, koji u javi kipte, ali vi to ne pokazujete. Dopustite sebi da prođete kroz neku emociju, tek onda će ona proći.

Foto: Pixabay

Mesec iznad mora

Mirno more

Jedan od najčešćih snova je sanjati more koje je mirno i bistro. I ovo se tumači na dva drugačija načina. Najpre, može se reći da je u vašem životu sve u redu, da ste usklađeni sami sa sobom i da se nalazite, sasvim zasluženo, u mirnijem periodu života.

Drugo značenje ovog sna je nešto tužnije. Ono može ukazivati na to da niste srećni u životu. Da se u vašem životu ništa posebno ne dešava, da ne dopuštate da se more uzburka i da se nešto promeni.

Razlika između ova dva tumačenja jeste u vašem osećaju kada posmatrate more. Ako ste mirni i spokojni, to znači da je trenutno sve u redu sa vašim životom. A ako imate nelagodan osećaj dok posmatrate to more i ako je more mutno, to može ukazivati na to da ste duboko nesrećni.

Sanjati more i brodove

Sanjati da plovite morem  simbolično znači da u nešto uplovljavate sa nekim. Zato, ako sanjate da ste sa vašim partnerom na brodu i da lagano plovite mirnim morem – da vas očekuje srećna i stabilna budućnost.

Sa druge strane, ako ste na brodu sami, to znači da će neko ko vam je veoma bitan prekinuti kontakt sa vama. Ovo može značiti da će doći do raskida sa partnerom, svađe sa prijateljem, pa čak i do smrti drage osobe. Sanjati brod može biti i posledica toga što se već dogodilo, odnosno, ovaj san možete sanjati kad ste pretrpeli gubitak.

Prljavo i mutno more

Ovakvo more se, nažalost, mnogo češće sreće u realnosti nego u snovima. Kada sanjate more u kome se nalaze đubre i mulj to ima posebnu simboliku i ukazuje na ljubomoru.

Ljubomora može biti upućena ka vama ili vi možete biti ljubomorni. Znajte da je ljubomora u vezi znak nepoverenja među partnerima. A može bitno da naruši odnos kad je u velikim količinama. Veza treba da se zasniva na poverenju, a ljubormora je upravo ono što urušava to poverenje.

More puno riba

Ukoliko sanjate more sa ribama, to znači da imate mnoštvo problema. U zavisnosti od toga da li je more mutno ili bistro zavisi da li ćete uspeti da rešite sve te probleme. More puno riba je najava teško perioda, zato vam preporučujemo da se psihički pripremite na to.

Sanjati skok u more

Sanjati more ima različita tumačenja, uglavnom ima značenje emocija, bilo da su potisnute ili ne. Skok u more se tumači tako da će vam se u budućnosti desiti nešto što će kod vas izazvati ekstremno jake emocije. Dogodiće vam se velika promena, nešto što niste očekivali, a to može biti dobro ili loše. U svakom slučaju bićete suočeni sa jakim emocijama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija