• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.09.2021

14:45

MASKE ZA LICE ZA RAZLIČITE TIPOVE KOŽE OD VOĆA Šaka jagoda za blistavo lice

Ljubav

MASKE ZA LICE ZA RAZLIČITE TIPOVE KOŽE OD VOĆA Šaka jagoda za blistavo lice

Podeli vest

Osim što ćete uživati u ukusu jagoda, iskoristite ove voćkice i za negu kože. Bogate su vitaminom C, pa bilo da ih jedete ili stavljate na kožu u vidu maske - biće korisno

Dermatolozi podsećaju da je vitamin C potreban telu kako bi se proizvodio kolagen, koji poboljšava elastičnost i otpornost kože.

Ako vam se čini da su zbog cene jagoda ove maske luksuz - razmislite koliko zgnječenih plodova ili onih koji vam nisu lepi naoko završi u smeću. Za masku vam ne treba mnogo, a iskoristite baš te koje ste nameravali da bacite. Pripremite maske prema svom tipu kože.

Foto: Shutterstock

Jagode za lice

Za masnu kožu

Napravite pire od 50 grama jagoda. Pomešajte ga sa sokom od jednog limuna, pa masku nanesite na čisto lice. Ostavite da deluje 15 minuta. Ova maska će vam pomoći da se oslobodite svih nečistoća, a rezultat je blistav i sjajan ten.

Napravite piling od jagoda

Pored hranljivih maski, možete da napravite i piling od jagoda. Stavite jednu kašiku kukuruznog brašna u pola šoljice izgnječenih jagoda. Nanesite na kožu i ostavite da odstoji deset minuta. Piling isperite hladnom vodom nežno masirajući u smeru kazaljke na satu, a zatim u suprotnom smeru. Piling će ukloniti sve mitesere s lica.

Za suvu kožu

Ispasirajte 50 grama jagoda i pomešajte sa pola izdrobljenog avokada. Stavite masku na lice, držite je petnaest minuta, pa isperite toplom vodom. Maska pomaže da koža bude vlažna i hidrirana.

Za normalnu kožu

Od 50 grama jagoda napravite pire, pa pomešajte s kašikom meda. U smesu dodajte tri kašike kiselog mleka ili jogurta. Nanesite masku na čisto lice i ostavite da deluje 15 minuta, pa se posle umijte. Maska će zategnuti vašu kožu i vratiti joj mladalački izgled.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)
Društvo

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)

Hraniteljku iz sela Voluja kod Kučeva (ime poznato redakciji), zaprepastila je tragična vest da je maleni A.J. (6) kojeg, kako kaže, voli više od života, tragično preminuo. Naime, u lokalnim medijima se pojavila informacija da se dete zadavilo čepom od soka u utorak 9. aprila i da je sahranjeno sutradan. Reporterka Informera uputila se na lice mesta, kako bi utvrdila šta se zapravo dogodilo.

15.04.2024

22:41

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija