• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: krstarica.com/Informer.rs

01.10.2021

18:41

OVO SU NAJČEŠĆE GREŠKE KOJE PRAVIMO DOK ČISTIMO PRAŠINU! Evo kako ih izbegnete i olakšate sebi muke!

Ljubav

OVO SU NAJČEŠĆE GREŠKE KOJE PRAVIMO DOK ČISTIMO PRAŠINU! Evo kako ih izbegnete i olakšate sebi muke!

Podeli vest

Redovno čišćenje kuće je nešto što bi trebalo da praktikujemo vrlo često. Međutim, ove četiri najveće greške pravimo skoro svi kad je u pitanju brisanje prašine

1. Zaboravljate na grejalice i klima uređaje

Tamo se mogu skrivati velike količine prašine, što znači da ćete vi očistiti kuću, a prašina će opet izleteti iz ovih uređaja i nataložiti se na stvarima. Zato je dobro povremeno ih očistiti pomoću usisivača.

2. Brisanje prašine “na suvo”


Prašina će se samo razleteti i premestiti na drugu površinu. Zato neka krpa kojom čistite uvek bude vlažna dok brišete jer će se tako čestice prašine zadržati na krpi.

Foto: pexels

Čišćenje

3. Sprej za poliranje nanosite direktno na nameštaj

Ako to radite na taj način, rizikujete da se na nameštaju stvore slojevi koji će kasnije samo privlačiti prašinu. Umesto direktnog nanošenja na nameštaj, sprej za poliranje najpre nanesite na krpu, pa na nameštaj.

4. Zaboravljate da promenite filter na usisivaču

Filteri su dizajnirani upravo tako da hvataju i zadržavaju čestice prašine. Ako ih ne menjate, prašina se nakon usisavanja neće zadržavati u usisivaču, već će leteti prostorom i skupljati se na nameštaju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija