• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Priroda leči sve

26.10.2021

21:27

MOĆNA KOMBINACIJA MEDA I CIMETA! Evo na koja zdravstvena stanja ima najbolji efekat!

Ljubav

MOĆNA KOMBINACIJA MEDA I CIMETA! Evo na koja zdravstvena stanja ima najbolji efekat!

Podeli vest

Med i cimet ne samo da su veoma ukusna kombinacija, već je i veoma lekovita. Cimet je u istocnim zemljam sveta u upotrebi više od 2000 godina, dok med ima još dužu i bogatiju istoriju u narodnoj medicini.

Savremeni zdravstveni stručnjaci već 20 godina istražuju lekovite moći meda i cimeta. Tako da do sada ima već dosta potvrda o tome na koja zdravstvena stanja ova kombinacija ima najbolji efekat.

Foto: Freepik.com

Cimet - začin koji je u upotrebi preko 2000 godina zbog svojih korisnih sastojaka

Mi izdvajamo pet osnovnih razloga za upotrebu meda i cimeta:

1. Artritis 

U drevna vremena indijski lekari koristili su pastu napravljenu od meda i cimeta za lečenje artritisa. Danas je razumljivo da ova kombinacija deluje lekovito zbog CinMama L deHida u cimetu i kalijuma koji se nalazi u medu, jer ove dve supstance udruženim snagama ublažavaju oticanje i nadopunjuju materije koje nedostaju kod osoba koje boluju od artritisa. Za lečenje artritisa potrebno je pomešati dve kašicice sirovog meda s jednom kašicicom cimeta u prahu. Stavite ovo na obolelo područje i utrljajte u kožu. Takode, možete pomešati med i cimet u caši mlake vode i piti 2 puta dnevno.

2. Alergije

Mešavina meda i cimeta može pomoći onima koji pate od sezonskih alergija. Med i cimet štite organizam od uticaja spoljašnjih alergena i umiruju nadraženu sluzokožu koja se može pojaviti kao posledica određenih alergija. U te svrhe trebalo bi svakodnevno piti mešavinu meda, cimeta i tople vode.

3. Kardiovaskularne bolesti

U pojedinim staračkim domovima u Severnoj Americi testirali su upotrebu cimeta i meda u cilju sprečavanja kardiovaskularnih bolesti. Rezultati su pokazali da ova mešavina pomaže da arterije budu fleksibilnije i otpornije na oštecenja. Tako redovna upotreba meda i cimeta, zajedno sa zdravom ishranom i normalnim nivoom aktivnosti, može sprečiti kardiovaskularne bolesti povezane sa propadanjem i zakrečenjem arterija.

4. Dijabetes 

Naučna istraživanja su pokazala da cimet i med povoljno utiču na nivo šecera u krvi. Cimet snižava nivo šecera, dok med snižava nivo lošeg holesterola u krvi i podiže nivo dobrog holesterola. To je veoma korisno, jer su dijabeticari obično izloženi većem riziku od problema s holesterolom.

5. Česte prehlade i infekcije 

Cimet uništava veliki broj različitih mikroorganizama koje izazivaju infekcije i grip. Kad se pomeša sa medom, koji inače jača imunološki sistem, izvrsna je kombinacija za zaustavljanje prehlade i gripa.

Osobe koje redovno upotrebljavaju med i cimet, imaju velike šanse da se uopšte ne razbole. Ukoliko se i razbole od sasvim obične prehlade, brzo se i oporave!

Zbog čega su med i cimet toliko korisna kombinacija?

Foto: Pixabay

Med - zovu ga i nektar bogova

Suštinsko objašnjenje zbog čega su ove dve namirnice tako fantastične za organizam je zato što udruženo mogu ublažiti upale i oticanje, boriti se protiv slobodnih radikala i pojačati imunitet.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija