• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: lepota i zdravlje/informer.rs

09.11.2021

11:55

Ako želite BLISTAVU KOŽU, onda treba da jedete OVE NAMIRNICE!

Ljubav

Ako želite BLISTAVU KOŽU, onda treba da jedete OVE NAMIRNICE!

Podeli vest

Čista i negovana koža je rezultat dobre i kvalietne ishrane

Kako bi vaša koža bila što blistavija, preporučujemo da unosite sledeće namirnice: 

Fermentisana hrana

Lakto-fermentisana hrana bogata je biološki dostupnim hranljivim materijama koje hrane kožu iznutra. Proces laktofermentacije potpomaže varenje, tako da su hranljivi sastojci dostupniji i koži i telu. Osim toga, ova hrana sadrži i prebiotike i probiotike širokog spektra. Uključite u svoju ishranu kiseli kupus, kefir, kimči…

Foto: Shutterstock

Kupus

Tamnozeleno lisnato povrće

Mislimo na kelj, brokoli i kupus. Ovo povrće bogato je jedinjenjima sumpora koja pomažu u detoksikaciji kože.

Bobičasto voće i šipak

Ove namirnice bogate su antioksidansima, deluju protivupalno i pune su hranljivih materija koje podržavaju proizvodnju kolagena i pomažu u zaštiti kože od oštećenja prouzrokovanih dejstvom slobodnih radikala.

Hrana bogata omega-3 masnim kiselinama

Dobri primeri namirnica koje sadrže omega-3 masne kiseline su: laneno seme, losos, sardine i čia semenke, koje vlaže i zaglađuju kožu iznutra, te deluju protivupalno. A poznato je da upala prouzrokuje različite probleme s kožom, uključujući suvoću i gubitak tonusa jer razgrađuje kolagen.

Foto: Pixabay

Losos

Namirnice bogate beta karotenom i pro-vitaminom A

Ove vrste namirnica, koje uključuju šargarepu i slatki krompir, doprinose podmlađivanju kože i podsticanju obnavljanja ćelija. Avokado je takođe bogat karotenoidima koji poboljšavaju izgled kože. Sadrži i podmlađujuće i hidratantne dobre masti, zahvaljujući kojima su karotenoidi dostupniji telu za upotrebu budući da su rastvorljivi u mastima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija