• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.11.2021

08:05

PODMLADITE LICE domaćim maskama uz namirnicu koju IMATE KOD KUĆE

Ljubav

PODMLADITE LICE domaćim maskama uz namirnicu koju IMATE KOD KUĆE

Podeli vest

Osim što je nezaobilazna namirnica u domaćinstvu za pripremu hleba i peciva, kvasac je dobar i za lepotu, jer zahvaljujući sastavu prija svim tipovima kože

Vitamini B kompleksa svaki na svoj način blagotvorno deluju na zdravlje kože - osvežavaju i toniraju je, poboljšavaju cirkulaciju, regenerišu i zatežu kožu lica. Antioksidansi i aminokiseline koje kvasac sadrži vraćaju koži mladalački sjaj, pospešuju stvaranje kolagena i elastina.
Umesto da trošite novac na razne kozmetičke tretmane, svratite do kuhinje i od kvasca napravite maske za lice.

Kvasac i limun

U smesu od pekarskog kvasca i vode (pola kocke kvasca i 100 ml vode) dodajte isceđen limun. Masku ravnomerno stavite na lice. Ostavite da deluje 20 minuta, pa se umijte mlakom vodom i na suvo lice stavite hidratantnu kremu koju inače koristite. Ova kombinacija ujednačava ten, hrani kožu vitaminom C i preporučuje se kod masne kože.

Kvasac i jaja

Kako biste stimulisali proces obnavljanja ćelija, učvrstili kožu i hidrirali lice, u rastopljen kvasac dodajte jedno jaje i dobro sjedinite smesu za kremastu masku. Nanesite je na lice i ostavite da deluje oko 15 minuta. Umijte se toplom vodom i nanesite kremu.

Foto: Shutterstock

Kvasac i kožu hrani

Kvasac i jogurt

U rastopljen kvasac dodajte tri kašike jogurta dok ne dobijete homogenu smesu. Ukoliko je smesa i dalje gusta, dodajte još malo jogurta. Jogurt ima umirujuće dejstvo, sadrži antibakterijska i antigljivična svojstva.

Kvasac i med

Maska od kvasca i meda odlična je za dubinsko čišćenje kože. Sprečava upale, ima antibakterijska svojstva, i idealna je za suvu kožu lica. Pomešajte malo vode i kvasac, pa dodajte kašiku meda. Dobro promešajte i masku nanesite na lice. Posle 20 minuta se umijte.

Kvasac i maslinovo ulje

Maslinovo ulje sprečava isušivanje i popravlja teksturu kože. Maska od kvasca i maslinovog ulja odlična je protiv bora jer kožu čini elastičnijom. U smesu kvasca i vode 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija