• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Priroda leči sve

15.12.2021

20:53

Pijavice u službi medicine! Podmlađuju i pročišćavaju organizam od otrovnih materija!

adobe stock

Ljubav

Pijavice u službi medicine! Podmlađuju i pročišćavaju organizam od otrovnih materija!

Podeli vest

Pijavice upotrebljene u medicinske svrhe leče, podmlađuju i pročišćavaju organizam od otrovnih materija. Ova stara metoda lečenja naziva se HIRUDOTERAPIJA, primenjivala se još u starom Egiptu, o lekovitim moćima pijavica pisali su Galen i Hipokrat, a dobro se zna i to da su ih ruske carice upotrebljavale za ulepšavanje. Važno je reći da je pijavica u Rusiji priznata od strane Ministarstva zdravlja, i zavedena u Registar lekovitih sredstava Ruske federacije

Do sada je poznato oko 400 vrsta pijavica, ali se samo medicinska pijavica upotrebljava u svojstvu lečenja. Iako se mnogi gnušaju od same pomisli da im ta stvorenja gmizu po telu i sisaju krv, činjenica je da je pijavica ipak idealni terapeut za cirkulaciju krvi, tako da se obično upotrebljava za lečenje bolesti kao što su: tromboza, upala vena, proširene vene, infarkt srca, bolovi u mišićima i povrede mišićnog tkiva. Zatim pomaže uspostavljanju krvotoka nakon ugradne bajpasa, korisna je u lečenju steriliteta, ublažava celulit i bore.

Foto: adobe stock

U ruskom ministarstvu zdravlja medicinske pijavice su odobrene kao metof lečenja

 

Čudotvorne medicinske pijavice

Pomaže uspostavljanju krvotoka nakon ugradnje bajpasa, korisna je u lečenju steriliteta, ublažava celulit i bore.

Ugriz pijavice ne boli ništa više od ujeda komarca jer ona nakon ujeda u telo ispusta analgetik koji ublažava osećaj boli. Jedna pijavica može konzumirati od 5 do15 ml krvi tokom jednog hranjenja. Za lečenje pijavicama terapeuti obično koriste do 10 pijavica što znači da se tokom tretmana može izgubiti oko 150 ml krvi. Međutim prednost lečenja pijavicama ne ogleda se samo u količini krvi koju ona uklanja iz tela već u tome što one u krv ubacuju antikoagulante i na taj način razređuju krv kao i materije koje imaju anesteticko dejstvo. Mnogobrojnim ispitivanjima je potvrđeno da medicinske pijavice svojim ujedom u telo ubrizgavaju veliki broj biološki aktivnih materija kao sto je alfahimotropsin, hirudin, suptilizin, himazin... i da hirudoterapija (terapija pijavicama) deluje kao analgetik, antikoagulans, imunostimulans, rastvara masti, sprečava razvoj bakterija...

be stock
Ekaterina Druga, ruska carica, koristila ih je u svrhu lepote

Foto: adobe stock

I moderne dame koriste ih kako bi otklonile celulit, bore
 
Daju rezultate i u lečenju steriliteta

" Lečenje pijavicama može dati pozitivne rezultate kod muškog i ženskog steriliteta, podmlađuju i nije tajna da ih holivudske zvezde upotrebljavaju za postizanje lepote.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

AKTIVNI UGALJ! Prirodni čistač organizma!
Ljubav

AKTIVNI UGALJ! Prirodni čistač organizma!

Praksa čišćenja organizma upotrebom aktivnog uglja nije otkriće modernog vremena, već je još davno bila poznata na drevnom Istoku. Aktivni ugalj je veoma moćan 100% alkalni prirodni čistač. Njegov negativan jonski naboj ima sposobnost da privlači pozitivno jonske čestice (otrove), vezuje ih za sebe u svoju veliku mrežu finih pora, a zatim ih zajedno sa svojim česticama izbacuje iz tela putem creva.

15.12.2021

20:08

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija