Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Priroda leči sve

16.12.2021

22:11

PŠENIČNA TRAVA POMAŽE KOD MNOGIH TEGOBA! Čisti jetru, ublažava nadutost i podstiče mršavljenje!

Freepik.com

Ljubav

PŠENIČNA TRAVA POMAŽE KOD MNOGIH TEGOBA! Čisti jetru, ublažava nadutost i podstiče mršavljenje!

Podeli vest

Pšenična trava ili mlada pšenica je čovecanstvu poznata od davnina kao nešto veoma korisno i lekovito. Zapravo ne samo čovečanstvu već i životinjskom svetu. Psi i mačke kada pojedu nešto što za njihov organizam nije dobro niti zdravo odlično znaju da im je tada najbolji lek da pasu travu i instinktivno biraju onu koja je izuzetno bogata hlorofilom. Upravo tako može da počne i priča o pšeničnoj travi... Dakle hlorofil - u njemu se kriju čuvene lekovite moći pšenične trave

Dr. Charles Schnabel je 1930. godine u svojstvu popularizacije pšenične trave napravio jedan eksperiment u kojem je učestvovalo 106 bolesnih kokošaka koje više nisu bile sposobne da nose jaja. On ih je lečio samo tako što ih je hranio pšeničnom travom. Za neko vreme postigao je ogroman uspeh. Tih 106 kokošaka uspele su da snesu čak 126 jaja u jednom danu.

Foto: Freepik.com

Dragocena i lekovita - pšenična trava

Zapanjujuć rezultat, jer je poznato da kokoška polaže samo jedno jaje dnevno. Međutim, izuzetno zdrave i dobro hranjene kokoške mogu ponekad da snesu i dva jaja u toku jednog dana, tako da u ovom eksperimentu nije došlo do čarolije, već do potpunog ozdravljenja nekada bolesnih životinja. Na taj način je dr. Schnabel dokazao da je pšenična trava daleko superiornija u odnosu na druge zeleniše (detelina, kupus, spanać...) kada je u pitanju ishrana i zdravlje životinja.

Dvadeset godina kasnije, 1950. godine litvansko-američki nutricionista Ann Wigmore počinje propagirati sok od pšenične trave kao izuzetno koristan za zdravlje ljudi. Od tada pa do danas sprovedeno je na hiljade naučnih studija kojima su potvrđene ogromne lekovite moći pšenične trave.

Lekovite moći pšenične trave

Ukoliko se uzgaja na organski čistom zemljištu pšenična trava apsorbuje čak 92 od ukupno 115 poznatih minerala iz tla. Ona je prava riznica minerala, vitamina, enzima, aminokiselina i naravno hlorofila, koji zapravo čini oko 70% sastava pšenične trave.

Hlorofil je supstanca koja listovima biljaka daje tamno zelenu boju, moglo bi se reći da je to krv biljaka i ono što pšeničnu travu čini toliko moćnom. Hlorofil pročišćava krv i jetru, usporava prirodan proces starenja, podstiče plodnost, smanjuje nivo kiselosti organizma, suzbija neprijatne mirise tela, smanjuje osecaj gladi, sprečava nastanak raka i još mnogo toga... Prema najnovijim istraživanjima pšenična trava čak ima pozitivan uticaj u lečenju nekoliko vrsta raka. Sok od pšenične trave između ostalog poboljšava prenos kiseonika u krvi, što podiže nivo energije i poboljšava opšte zdravstveno stanje organizma.

Foto: Freepik.com

Lekovita i kao napitak

Zbog visokog sadržaja i drugih životno važnih supstanci lekovite moći pšenične trave je teško nabrojati, ali hajde da pokušamo:

Pšenična trava:

- Pročišćava krv
- Poboljšava kvalitet crvenih krvnih zrnaca
- Povećava količinu kiseonika u krvi
- Reguliše nivo lipida u krvi
- Podstiče cirkulaciju
- Čisti jetru
- Izbacuje teške metale iz organizma
- Pomaže organizmu da stabilizuje nivo šećera u krvi
- Bori se protiv bakterijskih infekcija
- Bori se protiv upalnih procesa u organizmu
- Pomaže u lečenju artritisa
- Deluje protiv alergijskih reakcija
- Podstiče varenje
- Otklanja zatvor
- Ublažava nadutost
- Smanjuje apetit
- Podstiče mršavljenje
- Deluje protiv bubuljica i akni
- Leči kožne bolesti kao sto su ekcem i psorijaza
- Podstiče obnavljanje ćelija i zarastanje rana
- Sprečava nastanak karijesa
- Otklanja neugodan zadah i miris tela
- Smanjuje umor
- Podiže nivo izdržljivosti organizma
- Ublažava mamurluk
- Jača imunitet organizma
- Poboljšava pamćenje i koncentraciju
- Ublazava depresiju
- Poboljšava raspoloženje
- Ublažava stres
- Usporava starenje
- Reguliše nepravilne i ublazava bolne menstruacije
- Podstiče plodnost kod oba pola
- Sprečava nastanak raka
- Pročišćava sinuse
- Podstiče razlaganje sluzi
- Poboljšava izgled i kvalitet kose i noktiju

Svi znamo da definitivno postoje i druge zelene biljke bogate hlorofilom, ali u poređenju sa njima lečenje pšeničnom travom daje ubedljivo najbolje rezultate. Možda zbog toga što, samo primera radi, 1 gram pšenične trave ima jednaku nutritivnu vrednost kao i 24 grama zelene salate.

Neverovatna statistika

Jedan gram pšenične trave ima jednaku nutritivnu vrednost kao i 24 grama zelene salate!

Srećom pšenicna trava se lako i jednostavno uzgaja, kako u polju tako i kod kuće. Bere se kada dostigne visinu od 10-15cm.

Lečenje pšeničnom travom i doziranje

Najbolji efekti postižu se ako se od nje napravi sok i pije na prazan stomak.

1. Za čiščenje i popravljanje opšteg stanja organizma preporučena dnevna doza soka od pšenične trave je svega 30-60ml.

2. Za lečenje degenerativnih bolesti preporučena dnevna doza soka od pšenične trave je 120-180ml.

Foto: Freepik.com

Budite obazrivi sa količinom soka od pšenične trave

U oba slučaja terapiju treba započeti sa 30ml soka na dan - prvih nekoliko dana. Zatim svakih 5-6 dana povećavati dozu za 10-15ml, a ukupnu dnevnu kolicčnu rasporediti u više jednakih delova.

Prvih 30ml soka pije se ujutru na prazan stomak sat vremena pre doručka, a preostale količine kasnije tokom dana, takođe 1 sat pre obroka. Sok od pšenične trave je najbolje piti čist i ne kombinovati ga sa drugim pićem ili hranom.

Sokom od pšenične trave se ne može tako lako predozirati, ali prekomerna konzumacija može uznemiriti želudac i izazvati mučninu.

Sirova pšenična trava se može i žvakati da bi se iz nje isisali sokovi. U tom slučaju vlaknaste delove treba ispljunuti, jer su teški za varenje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

PRIRODA NAM JE DALA I DAROVE KOJI ĆE NAM UBLAŽITI BOLOVE! Ovo su najpoznatiji lekovi mogu zameniti konvencionalne analgetike
Ljubav

PRIRODA NAM JE DALA I DAROVE KOJI ĆE NAM UBLAŽITI BOLOVE! Ovo su najpoznatiji lekovi mogu zameniti konvencionalne analgetike

Prirodni lekovi protiv bolova su najčešće raznorazni biljni analgetici koji mogu imati važnu ulogu kod ublažavanja boli. Biljni analgetici su se u mnogim situacijama pokazili kao idealno rešenje, s obzirom na činjenicu da je veoma teško pronaći idealan sintetički analgetik koji bi trebalo da deluje protiv bolova, bez dodatnog uticaja na druge bitne elemente centralnog nervnog sistema (svest, motorika, senzorna percepcija...). Nije zanemarljiv ni njihov negativan uticaj na sluzokožu želuca

16.12.2021

20:10

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija