• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: espreso/informer

17.01.2022

11:04

KISELI KUPUS JE PROVERENI PRIJATELJ LIBIDA! Jedite ga redovno i nikada više nećete imati OVAKVE PROBLEME!

Ljubav

KISELI KUPUS JE PROVERENI PRIJATELJ LIBIDA! Jedite ga redovno i nikada više nećete imati OVAKVE PROBLEME!

Podeli vest

Kiseli kupus dobija se uz pomoć nekoliko vrsta mlečnih bakterija koje u procesu fermentacije razlažu šećer iz kupusa. Ova namirnica ima dug rok trajanja i zbog velikog broja mikroorganizama koje sadrži, poseduje neverovatna blagotvorna svojstva

Proces fermentacije hrane je poznat od davnina, a finalni proizvod koji se dobija ovim postupkom daje hranu koja je laka za varenje i čije hranljive sastoje telo brzo iskorišćava. Kiseli kupus je bogat brojnim hranljivim bakterijama. U njemu su u velikim količinama prisutni antioksidansi lutein i zeoksantin.

Lutein se u velikoj količini nalazi i u žumancetu zbog čega ono ima karakterističnu žutu boju. Brojne naučne studije potvrdile su benefite od korišćenja luteina u ishrani. Ovaj antioksidans apsorbuje plavu svetlost pa je koristan za vid. Studije su pokazale da osobe koje ga često konzumiraju imaju manji rizik da obole od katarakte.

Foto: Shutterstock

Ukiseljena hrana je bogata probioticima

Zeoksantin se nalazi u paprici i kukuruzu kojima daje boju. Ovaj antioksidans je izuzetno koristan u prevenciji i lečenju bolesti očiju. Naročito je efektivan u prevenciji molekularne degradacije oka i gubitka vida. Zato stručnjaci preporučuju da osobe koje imaju problema sa očima konzumiraju kupus u što većim količinama.

Opušta telo i poboljšava krv

Gvanitalna ciklaza je ciklus koji uz prisustvo velike količine kalcijuma sintetiše proteine koji su blagotvorni za funkcionisanje organizma.

Sintetisani proteini putuju do mozga, a zatim se ka telu prenosi poruka da se ono opusti. Tako konzumacija kiselog kupusa može dovesti do relaksacije mišića, relaksacije respiratornih puteva i opuštanja krvnih sudova.

Foto: Shutterstock

Kiseli kupus sadrži samo 18 kalorija na 100 grama

Osobe koje imaju problema sa cirkulacijom, prehladom, astmom, trebalo bi često da koriste kiseli kupus u ishrani jer visok sadržaj kalcijuma trenutno može da im poboljša stanje. Takođe, oni koji imaju lošu krvnu sliku ne bi trebalo da preskaču ovu namirnicu jer usled boljeg protoka krvi, njen kvalitet se poboljšava.

Sportisti i oni koji drže dijetu, kiseli kupus mogu konzumirati u neograničenim količinama jer sadrži samo 18 kalorija na 100 grama. Sportistima ova namirnica takođe može pomoći i u neutralisanju upale mišića i brzog oporavka nakon teških fizičkih napora.

Kiseli kupus bolji od vijagre

Zbog gvanitalne ciklaze koja opušta telo, kiseli kupus je odličan i u povećanju libida.

Foto: Shutterstock

Provereni prijatelj libida

Kada se pojavi želja, mozak ka muškom polnom organu šalje signale da se krvni sudovi opuste kako bi primili nadolazeću krv. Usled gvanitalne ciklaze, proteini koji se sintetišu šalju signal da se nervne ćelije još više rašire i time u organ može da dospe više krvi. Ovo će učiniti da erekcija bude čvršća, kao i da se poveća obim alatke.

Najbolji probiotik

Zbog odlčne bakteriološke kulture ni u jednoj apoteci ne može da se pronađe bolji i efikasniji probiotik od kiselog kupusa.

Ukoliko pijete antibiotike, za obnavljanje crevne flore koristite kiseli kupus kako bi ste se sačuvali od razornog uticaja ovih lekova.

Takođe, idu hladni dani i sezona slava je u jeku, tako da je kiseli kupus najbolja i najzdravija salata uz pečenje tešku hranu koju konzumiramo u ovom periodu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija