• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.01.2022

19:21

REŠITE SE STRESA NA BRZAKA! Potrebno je da uradite OVO i osmeh će vam se vratiti!

Freepik.com

Ljubav

REŠITE SE STRESA NA BRZAKA! Potrebno je da uradite OVO i osmeh će vam se vratiti!

Podeli vest

Stres je deo svakodnevice i ne možemo ga izbeći

Simptomi akutnog stresa koji se najčešće javljaju su glavobolja, umor, bes, povlačenje u sebe, mišićna tenzija, tuga ili depresija, problemi sa snom, nedostatak motivacije ili fokusa.

Ukoliko osećate bilo koji od ovih simptoma, bićete srećni kada vam kažemo da postoji način da se za deset sekundi osetite bolje.

Foto: Shutterstock

Stres

Naime, novo istraživanje koje je sprovedeno u psihijatrijskoj bolnici na Univerzitetu u Cirihu, utvrdilo je da ljudi različito reaguju na stres, odnosno da bolje reaguju oni koji veruju u svoju efikasnost – tj. veruju da imaju sposobnost da utiču na stvari makar malo.

Dakle, postoji li način da svako od nas "ubrizga" u sebe malo tog samopouzdanja, samouverenja koje pomaže da se bolje izborimo sa stresom? Postoji, i vrlo je jednostavan!

Sve što treba da uradite je da dišete duboko i da se setite konkretne situacije kada ste se osetili ponosno na sebe jer ste nešto efikasno i dobro uradili. To mogu da budu situacije kada ste izašli kao pobednik iz nekog teškog razgovora, dobro ste prošli na nekom teškom testu ili ste uspešno savladali neku prezentaciju.

Autori studije tvrde da ćete osetiti pozitivan efekat nakon što samo jednom uradite ovu vežbu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rada

pre 2 godine

Ja sam imala slicne probleme i simptome akutnog stresa, koji su se najcesce javljali kao glavobolja, umor, bes, tuga, ili depresija a najvise mi je tesko padalo problem sa nedostatkom sna i motivacije.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija