• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.01.2022

21:15

Šta bi trebalo da znate AKO KUPUJETE POLOVNU ODEĆU?

Shutterstock

Ljubav

Šta bi trebalo da znate AKO KUPUJETE POLOVNU ODEĆU?

Podeli vest

Odeća iz prodavnica polovne garderobe je često visokog kvaliteta, ali treba je pažljivo oprati kako biste izbegli zdravstvene probleme

Polovna odeća koja se isporučuje u prodavnicu polovnih mora imati dokumente koji potvrđuju dezinfekciju. Pre svega, dokument treba da ima jasan pečat ustanove koja sprovodi tretman, kao i način i temperaturu procesa. Upravo taj postupak utiče na karakterističan, neprijatan miris u prodavnicama polovne odeće. Ovaj tretman se izvodi uz upotrebu jakih hemikalija i iako je namenjen zaštiti odeće i kupaca, može dovesti do teške alergijske reakcije. Osobe sa osetljivom kožom i roditelji male dece treba da budu posebno oprezni.

Foto: Shutterstock

Odeća

Polovna odeća - kako očistiti?

Čak i ako nemamo problema sa kožom, pre oblačenja svaki komad odeće kupljen u prodavnici polovnih treba dobro oprati. Osnova je pranje veša u veš mašini uz dodatak deterdženata i omekšivača. Ako, pak, postoji neprijatan miris hemikalija na odeći, za uklanjanje se mogu koristiti osnovni prehrambeni proizvodi poput sode. 

Šta treba izbegavati

S druge strane, ne treba kupovati odeću ili predmete u maloprodajnim objektima koji su u bliskom kontaktu sa izlučevinama ljudskog tela. Kao što su kupaći kostimi, peškiri, posteljina i jorgani. U ovom slučaju, proces čišćenja ne garantuje higijenski status kupljenog proizvoda. Posebno opasne mogu biti i cipele sa kojima se možemo zaraziti atletskom nogom, kao i kape.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija