• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.02.2022

07:19

ŽELITE DA IMATE JAK IMUNITET? Ovo je čarobna formula za JAČANJE organizma i zaštitu od VIRUSA

Pixabay

Ljubav

ŽELITE DA IMATE JAK IMUNITET? Ovo je čarobna formula za JAČANJE organizma i zaštitu od VIRUSA

Podeli vest

Pravilna ishrana, higijena, vedro raspoloženje u kombinaciji sa se*som prava je formula za jačanje organizma i zaštitu od virusa

Za snažan imunitet zaslužna je i genetika, ali još više životni stil koji imaju ljudi koji se retko razboljevaju, piše "Brajt sajd".

Stručnjaci iz britanskog Instituta za zdravlje tvrde da će vas uz te navike bolest zaobići.

Pijte vitamin C jer je važan za osnaživanje imuniteta. Dnevno popijte od 60 do 90 mg.
Smejte se često jer hormon sreće jača imunitet. Gledajte komedije i budite u društvu zabavnih ljudi.

Jedite pečeno povrće jer sadrži mnogo antioksidanasa, vitamina i minerala koji su potrebni organizmu.

Vodite računa o higijeni i perite ruke redovno jer se preko ruku najlakše prenose zaraze.
Razmišljajte pozitivno i ne mislite na bolest jer tako jačate i psihu.

Foto: Shutterstock

Jak imunitet

Vežbajte ili bar 15 minuta dnevno provedite u šetnji. I tih 15 minuta održaće formu organizma umesto da se lenjo izležavate pred televizorom.

Pijte vodu bez obzira na to što je hladno. Ne treba se voditi pravilom "osam čaša vode na dan" jer svaki organizam ima različite potrebe. Oni otporni na boljke običnu piju litar vode na svakih 20 kilograma težine.

Uživajte u se*su. Brojna istraživanja su pokazala da osobe koje imaju redovne seksualne odnose imaju i više antitela koja štite od virusa i bakterija.

- Utvrđeno je da ukoliko parovi praktikuju seksualni odnos dva ili više puta nedeljno, imaju veći nivo imunoglobulina A, koji pomaže našem imunosistemu da se bori protiv virusa - kaže prof. dr Peter Vajsberg.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija