• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.01.2022

21:15

NE KORISTIMO GA SAMO ZA PRANJE RUKU! Evo za šta sve možemo da upotrebimo SAPUN!

unsplash.com

Ljubav

NE KORISTIMO GA SAMO ZA PRANJE RUKU! Evo za šta sve možemo da upotrebimo SAPUN!

Podeli vest

Sapun koristimo za pranje ruku, međutim, možemo ga koristiti i u ovim situacijama

Evo nekoliko pametnih načina da sapun iskoristite u kući:

Olakšajte otvaranje i zatvaranje fioka

Ukoliko se neke od fioka malo teže otvaraju, utrljajte komad sapuna na njihove stranice i donje šine da biste ih prepravili. To posebno dobro funkcioniše sa drvenim fiokama i nameštajem.

Odbijte kućne ljubimce od žvakanja nameštaja

Kako se ispostavilo, kućni ljubimci koji žvaću ili grizu nameštaj ne vole ukus sapuna. Kako biste sprečili da unište sve što mogu da dohvate, istrljajte ivice suvim sapunom. Iznerviraće se i preći će na nešto drugo.

Foto: Freepik.com

Odbijte ljubimca od žvakanja nameštaja

Popravite bravu

Za brave koje se teško otključavaju, protrljajte ključ o komadić suvog sapuna, a zatim otključajte i ponovno zaključajte bravu nekoliko puta dok se ne otvori glatko.

Škripanje vrata

Ako imate stara vrata koja ispuštaju neprijatan zvuk škripanja, problem možete da rešite sapunom u kamenu. Samo pređite sapunom preko šarki i nekoliko puta otvorite pa zatvorite vrata, kako bi sapun ušao u mehanizam.

Sprečite magljenje ogledala

Iako ovo nije veliki problem, i dalje je naporno kada vam se ogledalo zamagli tokom tuširanja. Jednostavno, sapunom u kamenu lagano pređite preko vašeg ogledala, ne morate da pravite deblji sloj. Zatim mekanom, pamučnom krpom ili krpom od mikrovlakana ispolirajte vaše ogledalo.

Rešite se neprijatnih mirisa u ormaru

Sapun u kamenu u svojoj okolini ostavlja svoju aromu pa je odličan za rešavanje neprijatnih mirisa. U vaše ormare samo stavite jedan sapun u kamenu i on će rasterati sve neprijatne mirise


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija