• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.02.2022

15:09

VEŽBE ZATEZANJA U KANCELARIJI! Dva u jedan  - trbušnjaci za kompjuterom

Shutterstock

Ljubav

VEŽBE ZATEZANJA U KANCELARIJI! Dva u jedan - trbušnjaci za kompjuterom

Podeli vest

Posle radnog dana mnoge žene su obično umorne i gladne

Retke su one koje se odmah bace na vežbanje, a kasno uveče više vole da odgledaju film iz kreveta.

Neki fitnes instruktori smislili su dobre vežbe i za takve. Vežbajte i na radnom mestu!
Čak i da niko ne zna, možete to da radite. Evo kako:

ISTEZANJE NOGU ISPOD STOLA

Dok sedite u kancelariji, istežite noge. Podižite donji deo nogu od poda dok ne ispravite noge u kolenu i dok ne osetite kontrakciju mišića. Ponavljajte koliko god puta možete.

DIZANJE

Ako čekate u redu za foto-kopiranje, nemojte samo da stojite, nego se propinjite na prste. Ako niko ne gleda, uradite 30 ponavljanja - podignite pete i stojte na prstima, pa spustite i tako 30 puta. Ako vas neko posmatra, podignite se na prste i ostanite tako što duže možete.

Foto: pexels.com

Kancelarija

TRBUŠNJACI

Dok kucate na kompjuteru, ispravite leđa i podižite kolena uvis, držite ih nekoliko sekundi, pa ih spustite i ponovite koliko god puta možete.

PROMENITE SPRAT

Umesto da idete u toalet na istom spratu, popnite se na gornji ili se spustite na donji sprat stepenicama. Odete li nekoliko puta u toku dana u toalet stepenicama, sagorećete i do 100 kalorija.

STO KAO TEG

Stavite ruke ispod stola, naslonite dlanove na njega odozdo i gurajte ga nagore. Ili stavite dlanove odozdo i gurajte dole.

Foto: Pixabay

MIŠIĆI GLUTEUSA

Dok sedite u stolici, zatežite mišiće gluteusa. Dugo ih držite zategnute, pa onda opustite naglo. Ako neko sedi u blizini, duže držite mišiće zategnutim.

AKTIVNI NA PAUZI

Na pauzi za ručak prošetajte do druge kancelarije umesto da sedite, pa tek u poslednjih pola sata uzmite da ručate.

Zaboravite lift

Naterajte sebe da do kancelarije odete stepeništem. Zaboravite lift. Prva dva dana biće teško, ali svaka upala mišića je dobar znak i za noge i za zadnjicu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija