• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

15.02.2022

09:26

REŠAVA NEDOUMICE! Kozmetičarka otkrila da li vam treba PAUZA između gela i KAKO da nokti duže traju!

Ljubav

REŠAVA NEDOUMICE! Kozmetičarka otkrila da li vam treba PAUZA između gela i KAKO da nokti duže traju!

Podeli vest

Kozmetičarka Violeta Ruljić je za Informer.rs otkrila mnoge stvari koje zanimaju sve dame, vezano za primenu gela i gel laka.

Negovani i lepi nokti su, pored kose, nešto na šta dame posebno obraćaju pažnju. 

S pojavom gelova i gel lakova, održavanje urednih noktiju je postalo lakše, a žene više ne moraju da brinu da će lak oguliti pri prvom poslu rukama koji obavljaju.

Ipak, i dalje postoje neke nedoumice o štetnosti materijala koji se koriste, kao i načinu obrade nokta, tačnije nokatne ploče, o čemu smo razgovarali sa kozmetičarkom Violetom Ruljić.

1. Mnoge devojke imaju nedoumicu, da li gel zapravo oštećuje nokatnu ploču?

Nokatna ploča mora da se turpija, zavisno od materijala koji nanosimo. Gel malo više oštećuje za razliku od akrila, pogotovo pri skidanju, pri čemu akril otapamo acetonom. Gel lak je najbolje rešenje, ali za onog ko ima svoju dužinu i lep nokat.

2. Da li je nekad potrebno (zbog kvaliteta noktiju ili nekog drugog razloga) praviti pauzu ili je to samo individualna odluka? 

Pauza za skidanje noktiju i nije tako bitna, kad smo redovni na korekcijama i kad manikirka prethodni materijal lepo obradi i očisti, da ne dođe do vazduha i vlage.

Foto: Shutterstock

nokti

3. Da li postoji neka razlika u skidanju gela turpijama i aparatom, u smislu šta je bolje za nokat ili je razlika samo u brzini rada? 

Aparatni manikir je možda brži i lakši, ali ipak je bolji osećaj i rad sa turpijama, zbog trenja i pregrevanja nokatne ploče. 

4. Šta je najvažnije kako bi nokti (gel ili gel lak) duže trajali?

Da bi nokti duže trajali bitna je priprema, skidanje prehodnog materijala, nanošenje dehidratora i odmašćivača, prajmer. Koji materijal će se izabrati zavisi od brzine sušenja i rutine rada manikirke. Jako je bitno znati gde se nalazi nosivost nokta, zbog čega najčešće dolazi do pucanja. Mnogi ne paze pri sužavanju i lepšem izgledu nokta, da li su oštetili bočne strane nokta, gde kasnije dolazi do cepanja i pojave zanoktica. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija