• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.02.2022

16:43

AKO IMATE PROBLEMA SA NESANICOM, OVE BILJKE VAM MOGU POMOĆI! Utiču na kvalitet sna!

Pixabay

Ljubav

AKO IMATE PROBLEMA SA NESANICOM, OVE BILJKE VAM MOGU POMOĆI! Utiču na kvalitet sna!

Podeli vest

Pored toga što nam ukrašavaju prostor, biljke nam pružaju svežinu i kiseonik

Ukoliko vas nesanica češće muči, postoje biljke koje imaju smirujući efekat i koje bi trebalo da imate u svojoj sobi kako biste napravili ugodniju i bolju atmosferu za spavanje.

1. Aloja vera

Ono što je glavna prednost aloje jeste da se ona vrlo lako gaji i održava. Osim što je nezaobilazan sastojak preparata za kožu, ona je i sjajan izbor za vaš dom. Naime, aloja vera otpušta više kiseonika tokom noći što poboljšava kvalitet vazduha u prostoriji u kojoj spavate.

2. Lavanda

Miris lavande obožavamo i uz to on ima umirujući efekat. Istraživanje sprovedeno 2008. godine dokazalo je da miris lavande pomaže bebama u smirivanju njihove razdražljivosti i bržem tonjenu u san.  Osim biljke, možete koristiti i lavandino ulje.

Foto: Shutterstock

Lavanda

3. Zeleni ljiljan

Baš kao i aloe vera i zeleni ljiljan se lako gaji i održava jer uspeva u različitim uslovima. Zeleni ljiljan je jedan od najboljih prirodnih prečišćivača vazduha. Uz to, odlikuje se fantastičnim antimikrobnim i antibakterijskim svojstvima.

4. Sabljica (svekrvin jezik)

Ni ova biljka poreklom iz Afrike, nije teška za održavanje. Tokom leta poželjno je zalivanje ove biljke dva do tri puta mesečno, dok tokom hladnijeg vremena zalivanje gotovo da nije potrebno. Kao i prethodne biljke, i ona je odličan prečišćivač vazduha - efikasno apsorbuje toksične materije iz vazduha i pretvara ih u čist kiseonik. Veruje se i da ova biljka donosi sreću.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija