• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

20.02.2022

09:40

NE PRAVITE MOJU GREŠKU! 7 simptoma koje sam IGNORISALA, a ukazivali su na SMRTONOSNI KANCER!

Ljubav

NE PRAVITE MOJU GREŠKU! 7 simptoma koje sam IGNORISALA, a ukazivali su na SMRTONOSNI KANCER!

Podeli vest

Žena koja je imala čak sedam jasnih simptoma, zanemarivala ih je ne sluteći da zapravo pokazuju rak tiroidne žlezde.

@mckellwilson just your friendly reminder to check your neck & stop gaslighting yourself into thinking it’s just stress ? #thyroidcancer #checkyourneck ♬ original sound - Alɘx

Na društvenoj mreži TikTok, Mekkeli Kilter Vilson je otkrila kako je imala sedam različitih simptoma, za koje se ispostavilo da su znaci raka tiroidne (štitne) žlezde. 

Svetska zdravstvena organizacija ističe da je to tip raka koji napada štitnu žlezdu - malu žlezdu na početku vrata, koja proizvodi hormone.

Kada se javlja, to je uglavnom kod ljudi u 30-im godinama i onim preko 60, gde su žene ugroženije od muškaraca. 

Iako je najčešće izlečiv, može da se vrati nakon tretmana, kao i da dovede do smrtonosnog ishoda. 

Tiktokerka je svojim pratiocima ostavila prijateljski podsetnik da proveravaju svoj vrat i da prestanu da se ubeđuju kako su svi simptomi koje imate, vezani za stres.

Foto: Shutterstock

grlobolja

Ona je otkrila sedam simptoma koje je ignorisala, a za koje se ispostavilo da su rak štitne žlezde:

  • ekstremna nesvestica
  • magla u glavi
  • brzi gubitak kilograma
  • teškoće u disanju
  • pojačana anksioznost
  • promuklost
  • grlobolja koja nikako da prođe

U komentarima je dodala: 

- Odbacila sam mnogo simptoma, jer sam ih pripisala depresiji.

Drugi simptomi koji mogu ukazivati na rak štitne žlezde uključuju bezbolnu kvrgu ili natečenost u predelu vrata, natečene žlezde na vratu, neobjašnjiva promuklost koja ne prolazi nedeljama, bolno grlo i teškoće pri gutanju.

Ukoliko imate ove simptome, važno je da se obratite vašem lekaru.

Nije u potpunosti jasno šta uzrokuje ove promene, ali postoje neke stvari koje povećavaju rizik, kao što su gojaznost, problemi sa crevima i porodična istorija kancera tiroidne žlezde.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija