• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav/Zdravlje

21.02.2022

20:15

Pijte ovaj ČUDESNI NAPITAK od voća i povrća i ZABORAVITE na BOLESTI!

Ljubav

Pijte ovaj ČUDESNI NAPITAK od voća i povrća i ZABORAVITE na BOLESTI!

Podeli vest

Šta dobijete kad zajedno izmešate sok od cvekle, šargarepe i jabuke? Ništa manje nego čarobni napitak koji je stekao svetsku slavu zbog svojih neverovatnih učinaka na zdravlje...

Cvekla je jedno od najzdravijih povrća koje je dostupno i zimi. Za nju kažu da je u stanju da popravi većinu toga što je u organizmu pokvareno. Sadrži najširu lepezu minerala i vitamina, normalizuje krvni pritisak, leči anemiju i povišen holesterol, štiti imunitet, a ima i antikancerogena svojstva.

Potrebno je spomenuti i Rudolfa Brojsa, alternativnog lekara iz Austrije koji je celi svoj život posvetio pronalaženju najboljeg prirodnog leka protiv karcinoma. Došao je do zaključka da zloćudne tumorske ćelija mogu da prežive samo uz pomoć čvrste hrane. Osmislio je terapiju u trajanju od 42 dana tokom koje pacijent sme u svoj organizam da unosi samo čajeve i poseban sok od povrća, čiji je glavni sastojak cvekla. 

Sok se može pripremiti kod kuće od domaćeg povrća ili od sokova koje možete nabaviti u prodavnicama zdrave hrane. U sastav soka ulaze: cvekla (55 odsto), šargarepa (20 odsto), koren celera (20 odsto), krompir (3 odsto) i rotkva (2 odsto), a treba napomenuti da terapija ne uključuje samo pomenuti sok, već i 42-dnevni post, eliminaciju svih otrova iz kuće, izbacivanje šećera iz ishrane, regulisanje probave, fizičku aktivnost i slično.

Pripremite svoj eliksir zdravlja kod kuće

Za pripremu vašeg čudotvornog napitka ne morate da se zamarate tačno određenim količinama. Prema svoem ukusu možete da stavite više šargarepe ili jabuka. Upotrebite neoljuštene plodove po mogućstvu iz organskog uzgoja. Nutritivno su bogatiji i zdraviji jer nisu tretirani pesticidima i drugim štetnim hemikalijama. 

Foto: Shutterstock

Duo iz snova, cvekla i šargarepa

Oni koji žele da izvuku najviše koristi iz ovog soka, trebalo bi da koriste sve tri namirnice u istim količinama, recimo 3 jabuke, 3 cvekle i 3 šargarepe. Od svežeg voća i povrća napravite sok u multipraktiku – naseckajte jabuku, cveklu i šargarepu i izmiksajte. Procedite, sipajte u teglu (ili flašu) i čuvajte u frižideru, ako ste napravili veću količinu soka. 

Napitak ne bi trebalo dodatno zasladiti. Ali možete mu upotpuniti ukus sa svežim sokom limete ili limuna koji je bogat C vitaminom. Tako ćete sprečiti oksidaciju soka.

Kako koristiti napitak

Napitak popijte ujutro, natašte. Doručkujte tek nakon sat vremena, a možete ga piti i dvaput dnevno. Drugi put ga popijte do 17 sati popodne. 

Foto: Shutterstock

Kura sokom bi trebalo da traje od jednog do tri meseca

Kura sokom bi trebalo da traje od jednog do tri meseca, ako želite da postignete dugotrajne blagotvorne učinke na vaše zdravlje. 

Zašto svakodnevno piti čarobni napitak? 

* jača imunitet
* hrani mozak
* podstiče bolje pamćenje 
* čisti organizam
* štiti od infekcija upala
* pomaže pri mršavljenju
* štiti i hrani kožu 
* pomaže kod alergija
* smanjuje PMS i bolne grčeve 
* smanjuje bol u mišićima
* štiti srce i krvne sudove
* čuva vid 

Foto: Shutterstock

Napitku možete da priružite đumbir i limun
Recept plus: Tonik za zdraviju jetru s đumbirom (za 2 obroka)

Sastojci: 

velika cvekla ili 2 male, nasečene na kriške
2 velike šargarepe
velika jabuka, nasečena na kriške
pola limuna (očišćen od koštica)
komadić đumbira veličine 2,5 cm

Sastojke stavite u multipraktik i napravite sok. Pijte odmah, u malim gutljajima. Tonik pijte nekoliko puta nedeljno, u periodu od dve nedelje, a ovaj napitak bogat je fitonutrijentima koji stimulišu probavu i štite jetru od oksidativnih oštećenja. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija