• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.03.2022

12:38

SVAKO JUTRO BANANA I MLAKA VODA! Japanska dijeta koja ubrzava metabolizam

Ljubav

SVAKO JUTRO BANANA I MLAKA VODA! Japanska dijeta koja ubrzava metabolizam

Podeli vest

Dijeta Japanca Hitošija Vatanabea, koji se bavi proučavanjem preventivne medicine, i njegove supruge Sumiko, farmaceuta, poslednjih dana postala je pravi hit na društvenim mrežama

Umesto strogih pravila i raznovrsnih namirnica na meniju, osnovu ove dijete čini uvek isti doručak od sveže banane i obične vode sobne temperature, a do kraja dana možete da jedete šta poželite, osim mlečnih proizvoda i alkohola.

Iako mnogi opravdano mogu da posumnjaju u efikasnost ovog načina ishrane, Vatanabe tvrdi da ova dijeta dobro "radi" jer banane pospešuju varenje i ubrzavaju metabolizam.

Ovo voće sadrži skrob koji ima niži glikemijski indeks, dugo se vari, daje osećaj sitosti i delimično blokira apsorpciju ugljenih hidrata. To znači, kako su autori objasnili, da posle takvog doručka dugo nećete osetiti glad i nema rizika da ćete preterati sa hranom.

Što se mlake vode tiče, prema njihovoj "dijetalnoj" teoriji voda na sobnoj temperaturi poboljšava varenje i smanjuje osećaj gladi.

Foto: Shutterstock

Banane

Zdrave osobe koje žele da isprobaju dijetu s bananom savetuju da poslednji obrok bude pre osam sati uveče i da izbegavaju slatkiše posle večere.

Koliko ćete biti na dijeti odlučujete sami u zavisnosti od rezultata.

BONUS VIDEO:

U krevet pre ponoći

Svaka dijeta daje bolje rezultate ako dobro spavate i ako u krevet idete pre ponoći. Brojne naučne studije pokazale su povezanost između kasnog odlaska na spavanje i gojaznosti. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija