• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

16.03.2022

13:21

Prsti su joj POCRNELI i zamalo OTPALI! Zbog navike koju ima skoro JEDNA TREĆINA ljudi, može da ostane OSAKAĆENA!

Shutterstock

Ljubav

Prsti su joj POCRNELI i zamalo OTPALI! Zbog navike koju ima skoro JEDNA TREĆINA ljudi, može da ostane OSAKAĆENA!

Podeli vest

Melinda Jansen van Vuren je konzumirala cigarete od 13. godine, a upravo to je moglo da je košta prstiju.

Melinda Jansen van Vuren se suočava sa strašnom mogućnošću da joj otpadnu prsti, nakon što je pušila godinama, a kako ističe, za njeno stanje nema leka. 

Prsti su počeli da joj plave, pre nego što su postali crni i gangreozni, u roku od par nedelja. 

Prvi znak koji je primetila bilo je što su joj ruke postale osetljivije na temperaturu, u oktobru prošle godine. Nakon što su pocrneli, doktori su radili razne pretrage i na kraju dijagnostikovali retko stanje, povezano sa pušenjem

U pitanju je burgerova bolest, koja uzrokuje da se mali i srednji krvni sudovi začepe i upale. Nakon što je saznala da je njeno stanje povezano sa cigaretama, ostavila je pušenje s kojim je počela kada je imala samo 13 godina, a pušila je čak 15 cigareta dnevno.

Njoj još uvek preti mogućnost da izgubi tri prsta na desnoj ruci, plus jedan na levoj. Za ženu koja je po profesiji manikirka, ovo je posebno teško palo. 

- Skoro uopšte ne mogu da koristim ruke. Ne mogu da kuvam, čistim, perem ili četkam kosu, da se kupam. Bol je užasan i konstantan - kaže Melinda. 

Doktori su joj rekli da ne mogu ništa da urade kako bi joj pomogli, pa joj jedino preostaje da čeka da jednostavno otpadnu. 

- Koliko sam upućena, nema leka. Doktori su se odlučili za auto-amputaciju umesto hirurške amputacije i jednostavno da spreče da se ovo ponovo dogodi.   

Melinda sada upozorava ljude da ne konzumiraju cigarete, kako bi sprečila da se još nekome dogodi isto što i njoj.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija