• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

26.03.2022

22:21

Devojka (24) mu je napravila "ŠLJIVU" na vratu, a onda je od toga dobio moždani udar i PREMINUO!

Shutterstock

Ljubav

Devojka (24) mu je napravila "ŠLJIVU" na vratu, a onda je od toga dobio moždani udar i PREMINUO!

Podeli vest

Mladić je preminuo usled nastanka krvnog ugruška u jednoj od arterija, koji je nastao zbog "šljive".

Hulio Masias Gonsales je večerao sa svojom porodicom u Meksiku, nakon što je proveo neko vreme sa svojom 24-orogodišnjom devojkom, kada je počeo da oseća grčenje.

Roditelji su odmah pozvali hitnu pomoć, ali je mladić preminuo pre nego što je stigao do bolnice. 

Dečakovi roditelji su okrivili devojku za njegovu smrt, pa ne čudi što se ona krila.

Trombotični udari se dešavaju kada se krvni ugrušak formira u jednoj od arterija, koje dovode krv do mozga.

Ugrušak može biti uzrokovan masnim naslagama (plakom) koje se nakupljaju u arterijama i uzrokuju smanjen protok krvi (aterosklerozu) ili druga stanja arterija. Kada ugrušak blokira protok krvi do srca ili mozga, može doći do srčanog ili moždanog udara.

- Da bi zaista ubio osobu, "šljiva" bi (jednostavno rečeno) morala da bude "majka svih "šljiva"" - kaže Robert Glater, lekar hitne pomoći u bolnici Lenoks Hil u Njujorku.

- Moguće je da se moždani udar desi, ali to je veoma retko, a roditelji treba da budu sigurni da se to ne dešava rutinski - rekao je Glater.

Većina ljudi nije podložna povredama od "šljive", osim ako već imaju neku vrstu postojećeg poremećaja vezivnog tkiva.

- Svaki iznenadni pokret vrata, uključujući snažan kašalj ili kijanje, ili čak agresivne pokrete kiropraktičara, može dovesti do disekcije karotidne arterije - rekao je Glatter.

- Ovo je u suštini način na koji "šljiva" može dovesti do moždanog udara.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija