• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.04.2022

16:21

OVE BILJKE SKUPLJAJU VLAGU U VAŠEM DOMU! Rešite problem prirodnim putem!

Pexels

Ljubav

OVE BILJKE SKUPLJAJU VLAGU U VAŠEM DOMU! Rešite problem prirodnim putem!

Podeli vest

Ako ste primetili buđ u vašoj sobi, onda je vreme da počnete da gajite neke od ovih biljaka

Buđ na zidovima i vlaga u kući veliki su problemi koji nas posebno muče u zimskim danima, kad se i sušenje veša često obavlja u sobama.

To je i zdravstveni problem, pa zato treba primeniti sva moguća rešenja, a naročito ona prirodna i jeftina, poput biljaka koje upijaju vlagu. Sobne biljke su dragocene i zato što apsorbuju toksine, a pri svemu tome izgledaju lepo i obogaćuju nam prostor.

Istraživanja pokazuju da u prostorijama sa biljkama može biti između 40 i 60 odsto spora buđi i raznih bakterija. Ali nisu sve jednako efikasne pa zato predlažemo sledeće tri vrste.

Bršljan

Ne samo da bršljan uklanja buđ već upija i toksine kao što su formaldehid i benzen. On raste najbolje na jakom ali indirektnom svetlu i voli vlagu. Vodite računa o činjenici da je njegovo lišće otrovno za kućne ljubimce.

Foto: Pexels

Palme

Spatifilum

Ove cvetnice daju posebnu elegantnu notu domu zahvaljujući prelepim belim pupoljcima, dok lišće efikasno upija vlagu iz vazduha. Spatifilum će lepo uspevati čak i ako nema mnogo svetla, samo pazite jer je i njegovo lišće toksično za životinje.

Palme

Ako vas podsećaju na tropske predele, to je samo razlog više da njima ukrasite svoj dom, naročito u zimskim mesecima. Odlične su za kontrolu vlage u vazduhu, a najbolje za to su patuljasta i damska palma.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija