• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.I.

14.04.2022

07:15

AKO VIDITE BELE LINIJE PO NOKTIMA, TO ZNAČI DA IMATE OVU BOLEST! Kozmetičarka Bojana za Informer.rs otkriva koja je najpopularnija BOJA laka za PROLEĆE (FOTO)

printscreen

Ljubav

AKO VIDITE BELE LINIJE PO NOKTIMA, TO ZNAČI DA IMATE OVU BOLEST! Kozmetičarka Bojana za Informer.rs otkriva koja je najpopularnija BOJA laka za PROLEĆE (FOTO)

Podeli vest

Kozmetičarka Bojana Radanović iz salona na Dedinju govorila je za Informer.rs o izgledu noktiju, prolećnim trendovima i koja je boja popularna pred praznike

Da li je istina da na osnovu noktiju možemo da vidimo nečije zdravlje? Šta nokti govore o zdravlju...

Da, na osnovu izgleda noktiju možemo otkriti rane simptome neke bolesti.

BLEDI NOKTI-mogu ukazati na anemiju.

ŽUTI NOKTI- mogu ukazati na gljivičnu infekciju.

TAMNE LINIJE(CRNE VERTIKALNE LINIJE)- mogu ukazati na pojavu melanoma.

LOMLJIVI,TANKI I IZDIGNUTI NOKTI-mogu biti znak da imate problem sa tiroidnom zleždom.

BELE LINIJE- mogu ukazati na problem sa bubrezina, jetrom ili nedostatak proteina i hranljivih materija u organizmu. 

Ne mora da znači da će ove promene na noktima kod svakog čoveka imati isti uzrok. Najbolje je obratiti se dermatologu zbog promena na noktima i utvrditi poreklo problema.

Predložite ženama praznični trend za nokte?

Boja koja je popularna za bilo koji praznik jeste CRVENA. Ona je najčesci izbor naših dama. Predlažem vesele boje, koral boju, boju maline, ciklama, ferari crvena.

Da li je istina da od gel laka mogu da nastanu gljivice na nogama?

Najveći problemi mogu nastati ako saloni lepote ne sterilizuju redovno pribor kojim rade. Ukoliko bilo šta od pribora dođe u kontakt sa noktom koji ima gljivice ili neku infekciju lako se može preneti i na drugu osobu. Gelovi i  gel lakovi uglavnom nisu opasni po zdravlje. Opasno je kada ostane vazduh pa to postaje idealno mesto za širenje bakterija i gljivica. Gelovi sadrže formaldehid i metilakrilat i oni mogu da uzrokuju pojavu kontaktnog dermatitisa.

Ako se nokti listaju, šta treba uraditi?

Listanje noktiju je obično uzrokovano stresom, nedostatkom proteina i hranljivih materija ili radom, ako obavljate neke fizičke poslove gde su ruke stalno angazovane. Da bi sprečili pucanje i listanje noktiju: nemojte držati ruke dugo u vodi, koristite hidratantne kreme, ne grickajte nokte, nokte turpijajte u jednom pravcu, polirajte nokte u pravcu rasta nokta, a možete da kupite razne proizvode za jačanje noktiju u drogerijama.

Da li ste doziveli u svom radu da vam dodje neko sa unistenim noktima iz drugog salona i kako je to izgledalo...?

Dešavalo se da dođe neko sa uništenim noktima iz drugog salona ili to budu preterano isturpijani nokti ili se materijal slio u zanoktice što je dovelo do podizanja gela ili budu nepravilno oblikovani, krivi, neravni... Sve moze da se popravi i sredi.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija