• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.04.2022

17:12

IMATE NEPRIJATNE BOLOVE U GRLU? Ovi starinski recepti će vas spasiti muka!

Shutterstock

Ljubav

IMATE NEPRIJATNE BOLOVE U GRLU? Ovi starinski recepti će vas spasiti muka!

Podeli vest

Ako imate problema sa bolovima u grlu, možete isprobati neke od ovih starinskih recepata

Mlečni napitak s cimetom

Pomešajte kašiku šećera, dva prstohvata sode bikarbone i pola kašičice cimeta. Dodajte 250 ml mleka i dobro zamutite. Stavite na laganu vatru i mešajte. Maknite s vatre pre nego mleko zakipi i dodajte kašiku meda. Servirajte dok je vruće.

Biljni čaj s rakijom

Pomešajte zeleni čaj, kamilicu i čaj od limuna i dobićete zdravi napitak pun antioksidansa. Dodate li tome još i kašičicu meda, limunov sok, đumbir i malo rakije, osećaćete se kao da ste popili prirodni analgetik.

Grgoljanje

Napravite fiziološki rastvor od 250 ml vode i kašičice soli. Mešavinu stavite na vatru i prokuvajte. Uzmite veći gutljaj tečnosti, zabacite glavu i grgljajte. Tekućinu nemojte gutati već je nakon desetak sekundi ispljunite. Ponavljajte to najmanje pet puta dnevno dok simptomi grlobolje ne nestanu. Grgljanje fiziološkom otopinom smanjiće simptome bolnog grla i pomoći kod izbacivanja virusa iz organizma.

Foto: Pixabay

Bol u grlu je čest simptom prehlade

Inhaliranje

Zakuvajte tri šoljice tople vode i uronite vrećicu čaja od limuna, kamilice i malo svežeg đumbira. Ostavite pet minuta da se ohladi. Rukom isprobajte paru da ne bude previše vruća i prelijte tečnost u veću posudu ili posudu za inhaliranje.

Uzmite čisti peškir i prebacite ga preko glave. Nagnite se, prekriveni peškirom, nad posudu i udišite paru kroz usta i nos pet do deset minuta. Grlobolja će tako biti ublažena zbog čega ćete lakše zaspati.

Topla obloga

Napravite čaj od suvih cvetova kamilice i dok je još vruć potopite u njega čisti peškir. Kada se čaj malo ohladi dobro iscedite peškir, zarolajte ga po dužini i zamotajte oko vrata. Kada se obloga ohladi , ponovo zagrejte čaj i ponovite postupak.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija