• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.04.2022

20:45

OVO VOĆE JE RIZNICA ZDRAVLJA! Zaustavlja dijareju, reguliše telesnu težinu i jača srce!

Ljubav

OVO VOĆE JE RIZNICA ZDRAVLJA! Zaustavlja dijareju, reguliše telesnu težinu i jača srce!

Podeli vest

Urme su prava prirodna multivitaminska tableta, koju mogu koristiti deca i odrasli. Smatraju se najzdravijim voćem na svetu

One su odličan izvor prirodnih vlakana koji su organizmu neophodni za dobar rad creva. Prirodni šećer koji se nalazi u urmama je savršena alternativa običnom šećeru.

Evo za šta su sve dobre:

Odličan izvor gvožđa

Ovo je posebno značajno za one koji boluju od anemije. I ove osobe bi trebale da jedu što više ovog voća. A gvožđe, kao deo hemoglobina određuje količinu kiseonika u krvi. Najveće potrebe za gvožđem imaju deca i trudnice.

Foto: Freepik.com

Urme

Zaustavlja dijareju

Datule ili urme, sadrže kalijum koji je neophodan kod zaustavljanja dijareje. Pomaže takođe da se flora u crevima brzo obnovi, tako što lakše stvaraju prijateljske bakterije.

Reguliše telesnu težinu

Zbog visokog udela hranljivih supstanci ovo voće izaziva osećaj sitosti i pomaže kod gubitka viška kilograma.

Snižava holesterol

One imaju sposobnost da smanje količinu neželjenog LDL odnosno holesterola u telu. Zato je ovo voće izvrsna hrana za ljude koji imaju povišen holesterol.

Jačanje srca

Osobe sa slabim srcem mogu koristiti ovo neverovatno voće. Tokom noći potopiti urme sa semenkama u vodu. Ujutro iz njih ukloniti semenke, sameljite ih u blenderu zajedno s vodom u kojoj su tokom noći stajale. Ovaj lek uzimati nekoliko puta dnevno kako bi se ojačalo srce.

Foto: Pixabay

Jačaju zubnu gleđ

Urme sadrže fluor, koji je bitan mineral u borbi protiv karijesa, jer sprečava dalje kvarenje zuba. Urma se može dati maloj bebi kojoj rastu zubi da je sisa. To će kod beba umanjiti bol u desnima.

Urme su dobre za lečenje jetre i čišćenje organizma od otrovnih supstanci. Uzimanje soka od ovog voća pomaže u lečenju grlobolje kao i različitih vrsta groznica.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija