• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.04.2022

14:50

GRČKI JOGURT ZA NEGU LICA I TELA! Ovaj mlečni proizvod smiruje upalu i crvenilo lica izazvane bubuljicama i obnavlja ćelije

Shutterstock

Ljubav

GRČKI JOGURT ZA NEGU LICA I TELA! Ovaj mlečni proizvod smiruje upalu i crvenilo lica izazvane bubuljicama i obnavlja ćelije

Podeli vest

Mnogi vole grčki jogurt zbog njegovog ukusa i hranljivih vrednosti, ali se manje zna da je ovaj proizvod odličan za negu i lepotu

Mnoge kozmetičke kuće sastavu svojih preparata dodaju upravo i neke sastojke ovog jogurta. Da biste izgledali svežije, iskoristite sve blagodeti ovog mlečnog proizvoda.

Pospešuje sjaj kože

Bogat je probioticima, koji mogu da smanje proces upaljenosti kože bubuljicama i smire crvenilo. Da biste umirili kožu, nanesite sloj grčkog jogurta na lice i ostavite da odstoji deset minuta, kao što radite sa maskom. Posle toga isperite toplom vodom i lice blago obrišite mekanim peškirom.

Uklanja mrtve ćelije kože

Ovaj jogurt sadrži i laktoznu kiselinu, koja je dobra za uklanjanje mrtvih ćelija kože. Osim toga, u njemu se nalaze i neka antiejdž svojstva, a ujedno i pospešuje obnavljanje ćelija kože. Dermatolozi preporučuju da ujutru čistite lice sa malo jogurta pomešanim sa vodom.

Foto: Shutterstock

Jogurt

Oporavlja oštećenu kosu i nokte

Kada se konzumira redovno, grčki jogurt doprinosi da imate jaču kosu i nokte. Ali verovatno ne znate da možete i da ga nanesete direktno na kosu i time pospešite njen kvalitet. U šolji pomešajte dva kašike grčkog jogurta, jednu kašiku meda, četvrtinu kašike kokosovog ulja i nanesite na krajeve. Ostavite da odstoji 15 do 20 minuta i isperite.

Suzbija svrab kože glave

Odlično je rešenje protiv peruti i svraba, jer sadrži enzime koji suzbijaju iritacije. Recept za masku protiv peruti: pomešajte četvrtinu šoljice jogurta sa četvrtinom ulja jojobe i umasirajte u kožu glave. Stavite kapu za kupanje, ostavite da odstoji deset minuta do pola sata i onda isperite.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija