• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.05.2022

17:29

ZABORAVITE NA PEGLU! Uz pomoć ovih trikova vaš veš neće biti više naboran!

Shutterstock

Ljubav

ZABORAVITE NA PEGLU! Uz pomoć ovih trikova vaš veš neće biti više naboran!

Podeli vest

Peglanje veša oduzima puno vremena, pa domaćice pribegavaju raznim savetima i trikovima

Uz pomoć nekih od ovih saveta zaboravićete na peglu!

1. Slažite mokru odeću pre sušenja

Verovatno ste nekad videli svoju mamu ili baku kako slažu veš u lavor, nakon pranja i zapitali se zašto to rade, kada će svakako okačiti na sušilicu. Ova navika ne oduzima mnogo vremena, a znači će vam mnogo - odeća će biti mnogo manje izgužvana, a peglanje će biti kraće, možda čak i nepotrebno.

2. Ne držite mokar veš u mašini

Uvek izvadite veš iz mašine čim se završi pranje. Za svaki sat koji košulja provede u mašini, računajte da ćete morati da odvojite 10-15 minuta duže da biste je lepo ispeglali. Osim toga i prekomerno sušenje odeće može da izazove dosadne nabore.

Foto: Pixabay

Ne držite mokar veš u mašini

3. Sortirajte odeću

Sortirajte odeću od one koje se peglaju na manjoj temperaturi, poput svile, do pamuka i posteljine koje je potrebno peglati na visokoj temperaturi. Na taj način i tim sistemom obavićete pola posla.

4. Koristite aluminijumsku foliju na dasci

Aluminijumska folija štedi vreme peglanja. Ispod navlake na dasku za peglanje stavite aluminijumsku foliju, koja će reflektovati toplotu i peglaćete 3 puta brže! Ona dobro prenosi toplotu i omogućuje da prodre duboko u vlakna.

5. Osetljivu odeću peglajte preko krpe

Osetljive tkanine peglajte preko pamučne krpe i isključivo sa unutrašnje strane, kako "lice" ne bi izbledelo. Nabore peglajte od dna (npr. rukave od manžetne prema gore) i pritisnite sa unutrašnje strane nabora, prema napolju, jer će tako para obaviti pola posla.

6. Koristite za peglu destilovanu ili običnu vodu iz česme

Koristite običnu ili destilovanu vodu u pegli na paru (što zavisi od pegle koju koristite), jer će vam odeća nakon peglanja biti nežnija.

7. Trik sa fenom

Ovaj trik možete upotrebiti čak i kad je majica već na vama. Dakle, uz pomoć neke prskalice, poprskajte izgužvano područje. Zatim, usmerite fen nekoliko sekundi u komad garderobe, držeći ga nekoliko cantimetara od tkanine i to je to. Nabori će nestatati, a u najmanju ruku ublažićete ih (ako je bilo previše izgužvano).

Foto: pexels.com

8. Peglajte dok se tuširate

Zvuči ludo?! Ipak, mnogi tvrde da ovo je jedan od efikasnijih načina da ispravite nabore na svojoj garderobi. Izgužvanu odeću okačite na vešalicu i stavite u blizini kade, dok se tuširate. U kupatilu će se stvoriti para koja će ispraviti nabore na odeći ili bar ublažiti. Nije na odmet da probate.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija