• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.04.2022

17:18

NAMIRNICE KOJE BUDE BOLJE OD KAFE! Spremite doručak od jaja ili započnite dan mešavinom jabukovog sirćeta, meda i vode

discoverglo

Ljubav

NAMIRNICE KOJE BUDE BOLJE OD KAFE! Spremite doručak od jaja ili započnite dan mešavinom jabukovog sirćeta, meda i vode

Podeli vest

Mnogi od nas ujutru najpre posegnu za šoljom kafe, jer verujemo da ona najbrže krepi i diže na noge

Osim ovog crnog napitka, određene namirnice mogu da pomognu da se ujutru osećamo poletno, budnije, bistrijeg uma i energičnije. Pogledajte spisak namirnica kojima možete zameniti šoljicu kafe.

Ovsena kaša

Ova kaša zahvaljujući niskom glikemijskom indeksu brzo budi i daje energiju. Ugljeni hidrati u ovoj kaši sporo sagorevaju, pa ćete biti siti, orni za rad i nećete osećati umor i pospanost.

Foto: Shutterstock

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće

Mešavina ovog sirćeta, vode i meda je napitak za koji se od davnina smatra da povoljno deluje na celokupno zdravlje. Samo pazite da ne preterate s jabukovim sirćetom jer njegova kiselost može nadražiti grlo i probavni trakt.

Recept: Pomešajte dve kašičice jabukovog sirćeta i kašiku meda u dva decilitra vode (hladne ili vruće). Mešajte dok se med ne rastopi.

Foto: Shutterstock

Čija

Čija semenke

Bogate su omega-3 masnim kiselinama, koje "hrane" mozak, otklanjaju umor i čine vas budnijima. Uz to, ove semenke mogu da upiju količinu vode koja je deset puta veća od njihove težine, što ubrzava probavu i pretvara hranu u energiju.

Čija semenke su koristili i stari asteci.

Zeleno lisnato povrće

Ovo povrće sadrži puno vitamina B, koji pomažu telu da hranu pretvori u energiju. Zeleno lisnato povrće jedan je od najboljih sastojaka za smuti, pa ga jedite za doručak.

Foto: Shutterstock

Nana

Menta

Istraživanja su dokazala da nas miris mente čini budnijima i manje umornim. Zato će vas, umesto kafe, ujutro puno bolje razbuditi čaj od mente. Kada vas uhvati poslepodnevni umor, žvaćite žvaku s ukusom nane.

Jaja

S jajima za doručak ne možete da pogrešite, zato što žumance sadrži belančevine koje će vas snabdeti energijom za ceo dan. Kuvana, pečena, pržena ili poširana - svaki način pripreme jaja biće dobar za doručak.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija