• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.05.2022

17:20

Šta se dešava VAŠEM TELU ako jedete samo JEDNOM DNEVNO?

Ljubav

Šta se dešava VAŠEM TELU ako jedete samo JEDNOM DNEVNO?

Podeli vest

Ukoliko jedete jednom u toku dana možete se ugojiti, dobiti glavobolju, a i nivo šećera u krvi može da vam se poremeti

Debljanje

Kada preskočite obroke, vaše telo prelazi na gladovanje. Jednostavno rečeno, to znači da vašem organizmu ponestaju zalihe za vreme kada opet budete gladni. Usporava vaš metabolizam i povećava količinu masnih naslaga.

Oscilacije šećera u krvi

Preskakanje obroka odražava se na nivo šećera u krvi. Česta je pojava hipoglikemija – nizak nivo šećera u krvi, koja može biti opasna po život.

Nedostatak hranljivih sastojaka

Ako jedete premalo obroka dnevno, takođe je veća verovatnoća da nećete uneti dovoljno hranljivih sastojaka. Može doći do manjka vitamina ili minerala, ali se mogu pojaviti i problemi uzrokovani nedostatkom proteina, ugljenih hidrata ili masti.

Foto: clip art

Glavobolja

Glavobolje

Često se javljaju i glavobolje. To je zbog nestabilnog nivoa šećera u krvi ili nedostatka hranljivih materija.

Nezdrava hrana

Ako jedete samo jednom dnevno, veća je verovatnoća da će vaš obrok biti nezdrav i kaloričniji nego što bi inače bio.

Zimogrožljivost

Kada vaše telo gladuje, dolazi i do promena u cirkulaciji krvi. Ovo se često manifestuje činjenicom da se češće prehladite ili da hladnoću podnosite puno lošije.

Kada sve sagledamo, važno je da tokom dana priuštite sebi dovoljno kvalitetnih i zdravih obroka s kojima ćete se dobro brinuti o svom telu i osigurati sve što vam je potrebno za normalno funkcionisanje.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija