• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.05.2022

16:53

Šta treba da znate ako ste odlučili da SMRŠATE?

Shutterstock

Ljubav

Šta treba da znate ako ste odlučili da SMRŠATE?

Podeli vest

Većina ljudi veruje da brze dijete mogu pomoći da smršamo za kratko vreme. Međutim, brze dijete ili planovi obroka sa veoma malim unosem kalorija, na duže staze ne daju rezultata kada je reč o mršavljenju

Evo nekoliko saveta kako da izvučete maksimum iz svog novog plana ishrane tako što ćete znati šta da očekujete i kako da se pripremite za uspeh.

Počnite sa malim

Počnite sa jednim ili dva mala cilja na kojima mislite da treba da radite i nastojte da ih se držite dve do tri nedelje, sa namerom da vam pređe u naviku. Onda kada savladate svoje male ciljeve, dodajte još. Ili ako se još uvek mučite, pokušajte sa drugim ciljem, isprobavajući različite navike dok nešto ne klikne.


Žudnja je normalna
 

Čim počnete da ograničavate nešto, organizam počinje da žudi za tim. I što više ograničavate, to više žudite - posebno kada je u pitanju želja za šećerom! Osim dobre volje, dobra ishrana je odličan način da se smanji određena žudnja. Povećajte unos proteina, naglasite više hranljivih sastojaka voća i povrća i ne smanjujte kalorije premalo. Strateški pristup vašim obrocima i učenje pravog održavanja dijete takođe može pomoći. Nijedna hrana nikada ne bi trebalo da bude zabranjena. Radite na svom odnosu sa omiljenom hranom za varanje tako što ćete je dopustiti u malim količinama. Zakažite obroke za varanje unapred i uklonite svaku krivicu koja je povezana sa njima. Ne morate da preterujete da biste uživali – izazovite sebe da uključite neku omiljenu hranu i smanjite je malo po malo.

Foto: unsplash.com

Slatkiši



Vaša energija može da varira


Dok bolja ishrana obično dovodi do povećanja nivoa energije, to možda nije uvek slučaj na početku. Ako ste već neko vreme imali lošu ishranu, promena stvari može uticati na vašu energiju i raspoloženje. Vaše telo uči da se oslanja na različito gorivo i to može da potraje tokom perioda prilagođavanja. Međutim, ako se vaš nivo energije ne poboljša nakon nekoliko nedelja, ovo je obično dobar znak da vaše telo ne dobija ono što mu je potrebno i možda ćete želeti da preispitate svoj pristup. Ili popustite ograničenja ili malo povećajte unos kalorija. Držite se i dajte sve od sebe da se dovoljno naspavate i držite nivo stresa pod kontrolom.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj! Osim toga, saopšteno je da će selektor A reprezentacije Dragan Stojković Piksi u subotu nakon utakmice Juventus - Milan održati sastanak sa fudbalerima ta dva tima Dušanom Vlahovićem, Filipom Kostićem, Lukom Jovićem i Jan Karlom Simićem!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija