• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.05.2022

17:50

Koliko DUGO može da traje KONZERVIRANA HRANA?

Ljubav

Koliko DUGO može da traje KONZERVIRANA HRANA?

Podeli vest

Konzervirana hrana može trajati po nekoliko meseci, međutim, nije preporučljivo konzumirati je često

Ljudi često nose hranu u konzervi na putovanja, što je idealno rešenje jer nećete morati da trošite vreme na pripremu hrane.

Ipak, hranu iz konzerve ne bi trebalo da jedete suviše često, upozoravaju stručnjaci za bezbednost hrane. Posle određenog vremena, hrana u konzervi počinje da gubi ukus, iako na pakovanju piše da je rok trajanja daleko u budućnosti.

Što duže hrana u konzervi stoji, to se više u njoj odigrava prirodan proces propadanja. Ako kupujete povrće u konzervi, znajte da mu već posle 12 ili 18 meseci tekstura postaje drugačija, a hrana poprima čudan, “metalni” ukus.

Foto: Shutterstock

Sardina u konzervi

Ono što možete da uradite, jeste da proverite rok trajanja same konzerve. Ako je proizvedena realtivno skoro, uzmite nju i pojedite hranu iz nje za najviše nekoliko meseci.

Na taj način, imaćete najbolji ukus i teksturu hrane. Mejplsova savetuje da konzerve u špajzu ređate po datumu, da one koje ste prve kupili budu prve u redu da biste ih što pre potrošili.

Hrana koja sadrži više kiseline brže će propasti.

Namirnice kao što su kiseli krastavci traju do 18 meseci, ali ako kupujete, recimo, kukuruz ili grašak, takva hrana može da traje i nekoliko godina.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija