• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.05.2022

08:02

Naš nutricionista otkriva da li vam STOMAK raste od PIVA

Pixabay

Ljubav

Naš nutricionista otkriva da li vam STOMAK raste od PIVA

Podeli vest

Mnogima je poznat termin "pivski stomak", a nutricionista Branka Mirković govorila je za Informer.rs o tome da li je istina da stomak može da naraste samo zbog toga jer pijete pivo

Problem sa velikim stomakom imaju mnoge osobe, a nutricionista Mirković objašnjava da pivo nije jedini razlog zbog kojeg može da vam naraste stomak. 

 - Stomak može da naraste od velike količine i česte konzumacije piva ali i od drugih pogrešnih navika u ishrani. Veliki stomak se često naziva i pivskim stomakom - kaže Branka za Informer.rs.

Foto: Printscreen You Tube K1 Televizija

Branka Mitrović nutricionista

Veliki stomak imaju i vitke osobe

Ukoliko ste mislili da veliki stomak imaju samo gojazne osobe, onda ste se prevarili. Glavni problem je neuravnotežena ishrana.

 - Gojazne i vitke osobe mogu imati veliki stomak. To nije samo potkožna masnoća, takav oblik taloženja masnoće se naziva viscelarna masnoca jer se masnoća skuplja oko organa i između organa u trbuhu. Ogroman ili neproporcijalno veliki stomak u odnosu na udove posledica je lošeg metabolizma masnoće, a uzrok toga je ne samo pivo i alkohol, nego i pogresna neuravotežena israna, sa puno ugljenih hidrata, masnoće, šećera... malo kretanja, stres, malo nekvalitetnog sna - objašnjava nutricionista Mirković.

Foto: Pixabay

Pivski stomak

 

 - Pivo je alkohol koji sadrži dosta ugljenih hidrata i uglavnom konzumenti ga piju u većim
količinama. Unosom alkohola i ugljenih hidrata u većoj količini jetra mora alkohol da pretvori u šećere, ugljeni hidrati su šećeri i sav višak koji unesemo pretvori se u masnoću koja se zbog pomerenog metabolizma taloži u trbuhu. Stomak je obično tvrd i napet što dodatno predstavlja i problem prilikom sna. Stomak se pomeri na gore, smanji kapacitet pluća, pa takve osobe često hrču i imaju manje ili više prekid disanja tokom sna. Ako se problem ne reši, mogu se manifestovati ozbiljne zdravstvene tegobe.

"Manje količine i ređe konzumiranje piva se preporučuje i neće napraviti pivski stomak."

B0NUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija